RAZGOVOR

Belgija je opasnija nego što se misli

13.01.2003.
u 00:00

Nisam nikad razmišljao o Dinamu, već imam 33 godine i ne znam bih li mu bio zanimljiv

ZAGREB - Dok se njegovi suigrači muče u drugom razredu engleskog nogometa, Branko Strupar uživa u snježnim radostima igrajući se s trogodišnjom kćerkom Dorom.

- Dora je razigrana, pa povuče i mene, nekidan sam i potrčao. Odmah mi je kroz glavu prošlo - pazi, Branko, koljeno je još uvijek stakleno - sjedeći u kafiću Scorpion u Prečkom počeo je Branko Strupar.

- Operacija križnih ligamenata oduzela vam je još jednu sezonu?

- Sada živim od sjećanja, vrtim često film svoje karijere. U Belgiju sam otišao prije devet godina i ponekad se uštipnem kada se prisjetim što sam prošao i napravio. U ovom trenutku nisam nigdje, igrač sam Derbyja, a ugovor mi istječe na ljeto.

Brigu o Struparu vodi Mladen Petreski i agencija Academy Coulsants Ltd. Zasad nema nikakvih ponuda.

- Za desetak dana odlazim u Derby, tamo ću početi lagano trenirati, naravno da ću lakše pronaći novu sredinu ako imam klub. S Mladenom Petreskim imam odličnu suradnju, on je radio moj transfer iz Genka.

Iako ponuda nema, Branko se ne boji.

- Povratak u Belgiju najrealnija je opcija, tamo sam ostavio dubok trag i znam da mogu igrati u nekoliko klubova.

- Petreski je velik prijatelj s Miroslavom Blaževićem, vi ste kupili stan na Malešnici, a roditelji su preko puta u Prečkom.

- Nisam nikad razmišljao o Dinamu, već imam 33 godine i ne znam bih li mu bio zanimljiv.

Kako ne bi bio zanimljiv strijelac prvog milenijskog pogotka u Engleskoj. Da, Strupar je svoj prvi pogodak za Derby postigao drugog dana novog tisućljeća protiv Watforda.

- Neću si razbijati glavu, jedino što me zanima jest da se potpuno oporavim i vratim na travnjak. Do dolasaka u Englesku nikada nisam bio ozlijeđen, a na Otoku me ozljede opsjedaju. Želim se ponovno vratiti nogometu u velikom stilu. Ne mogu zamisliti da više neću pogađati mreže.

- Što planirate nakon karijere?

- Nisam tako daleko razmišljao, no trenerski me posao ne zanima. Treneri sretnije žive od igrača, ne želim osijedjeti kao Ravanelli.

U očekivanju novih pogodaka, Branko će pratiti i borbu Hrvatske i Belgije za drugo mjesto u kvalifikacijskoj skupini za odlazak na nogometni EP sljedeće godine u Portugalu.

- Kakav rasplet očekujete?

- Bit će to neizvjesna borba do posljednjeg trenutka, a dvoboj u Zagrebu mogao bi biti presudan. Hrvatska mora slaviti, a Belgija je opasnija nego što mnogi misle. Bit će to teška utakmica - iako crveni vragovi nemaju Wilmotsa, nemaju veliku zvijezdu, jako su dobro ukomponirani. Stoga će Barić morati biti oprezan.

Igor FLAK

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije