Rally All Stars 2010

Beograd i Ankara žele porečki RAS

Rally All Stars
M. Šivak
03.05.2010.
u 13:14

Relijaške zvijezde, pobjednici WRC-a, Dakara i europskih prvenstava čudili su se proteklog vikenda istarskoj crvenoj zemlji na kojoj su odmjerili snage u Rally All Starsu, prvoj utrci takve vrste na dvokružnoj stazi u središtu Poreča.

– Ovakvu zemlju još nismo nigdje vidjeli, a vozili smo utrke po cijelome svijetu. Neobična je, masna, a kad je pala kiša, tek smo se počeli zabavljati – kazao je legendarni Finac Juha Kankunen (51), četverostruki svjetski prvak u WRC-u.

Iako su na premijernu utrku došli provjereni vozački lisci, slavio je mladić koji je priliku dobio kao zamjena.

– Niki Schelle je ozlijedio prst, pa sam došao umjesto njega. Uživao sam oba dana natječući se, a pobijediti takve igrače prekrasan je osjećaj. Dolazim i dogodine – kazao je Kevin Abbing (21), Nizozemac koji je lani bio najmlađi pobjednik juniorske WRC utrke.

– Malo nas je kiša zeznula, a i kad sam se natjecao, razmišljao sam što sve treba poboljšati. Čak mi je i odgovaralo što sam ispao – kazao je organizator Daniel Šaškin koji se oprostio u osmini finala. Korak dalje dogurao je Niko Pulić.

– Ovo su sve redom provjereni relijaši, ja sam ipak bolji na brdu – kazao je Pulić.

Po tablicama automobila u Poreču moglo se vidjeti da su neki prešli i tisuće kilometara kako bi vidjeli utrku. Bilo je Grka, Mađara, Šveđana i Finaca, a na tribinama je besplatno navijalo pet tisuća gledatelja.

– Dobro smo izabrali ime, a već su nam se javili iz Beograda, Ankare i iz Njemačke koji bi htjeli da dođemo k njima, svidjela im se naša ideja – veselio se Šaškin.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije