SLIJEDI STOCKHOLM

Blanka po broju pobjeda dostigla Kostadinovu

Blanka Vlašić
Antonio Bronić/Pixsell
08.02.2010.
u 10:58

Blanka Vlašić nakon sjajne pobjede na dvoranskom mitingu u Arnstadu s preskočenih 2,06 metara, ostala je jučer u tom njemačkom gradu kako bi se malo odmorila, a već danas putuje u Stockholm gdje je 10. veljače čeka treći nastup ove sezone.

Blanka je sedmi put nastupila u Arnstadu i to joj je bila druga pobjeda. Bila je prva 2008. godine kada je pobijedila s preskočenih 2,03 metra. Ima još jedno drugo (2006.) i jedno treće mjesto (2007.). Po broju pobjeda na tom mitingu dostigla je Ruskinju Kupcovu, Rumunjku Astafai i Bugarku Kostadinovu. Najviše pobjeda – četiri – na tom mitingu koji se održava od 1977. godine ima Njemica Heike Henkel, dok je Ana Čičerova triput pobjeđivala.

Zanimljivo je da se taj miting može pohvaliti svjetskim dvoranskim rekordom te trećim skokom svih vremena. Vlasnik prvog je Kajsa Bergqvist (2,08), a ovog drugog Blanka (2,06).

Za sada su tri atletičarke ove sezone u dvorani preskočile preko dva metra. Uz Blanku Vlašić kojoj je to uspjelo dvaput (2,06 i 2,01), tu visinu preskočile su i Njemica Ariane Friedrich (2,00) i Ruskinja Svjetlana Skolina (2,00). Izgleda da će ta trojka, uz Anu Čičerovu, voditi i glavnu riječ na Svjetskom dvoranskom prvenstvu u Dohi od 12. do 14. ožujka. Blanka će na tome natjecanju braniti svjetski naslov osvojen prije dvije godine u Valenciji.

U Švedskoj su zasad prijavljene za vis Emma Green, Chaunte Howard i Irina Gordejeva od ozbiljnih suparnica, dok su Jungmark, Spencer, Stepanjuk, Martin i Ryan ipak druga kvalitativna skupina.

S obzirom na prijavljeno društvo, objektivno gledano, treba očekivati i treću dvoransku pobjedu naše visašice ove sezone.

Ključne riječi

Komentara 1

MO
morales
12:45 08.02.2010.

Glupog li naslova!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije