NOGOMET - SUPERKUP

Briljantni Olić i modra mladost

21.07.2003.
u 00:00

Ivica Olić, u možda posljednjoj utakmici za Dinamo, pružio je jednu od najboljih partija u plavom dresu

ZAGREB - Eh, kad bi nam bar cijela nogometna sezona bila kao nedjeljna večer! Odlična utakmica, sjajno navijanje, mnogo pogodaka... Tako su novi nogometni kalendar otvorili najtrofejniji hrvatski klubovi Dinamo i Hajduk, prvak i pobjednik Kupa sastali su se u utakmici Superkupa. Prvi trofej sezone pripao je dečkima iz Maksimira, pobijedili su s 4:1, istim onim rezultatom kojim su na kraju prošlog prvenstva izgubili u Splitu.

Nikola Jurčević podigao je tako svoj prvi trenerski pehar u karijeri, a taj 37-godišnjak pokazao je da je doista specijalist za pobjeđivanje Hajduka.

Naime, u prošlom prvenstvu dvaput ih je šokirao na klupi Zagreba, udaljio ih tako iz borbe za naslov prvaka. Međutim, Jurčević je sinoć morao zapljeskati svojim nogometašima, Dinamo je odigrao stvarno briljantnu utakmicu. Prije svih Ivica Olić. Bila mu je to vjerojatno i posljednja utakmica u plavom dresu, Olić će u utorak vjerojatno napustiti Maksimir, a za kraj svoje maksimirske epizode priuštio si je Hajdukove braniče. Za njegove prodore po lijevoj strani jednostavno nisu imali rješenje, a Ola je ovaj put pokazao da zna biti i sjajan asistent, kumovao je kod dva Dinamova pogotka. Bit će Jurčević u velikim mukama ako Olić doista ode, ali može biti i vrlo spokojan kad su u pitanju maksimirski klinci.

Ante Tomić izrasta u velikog igrača, ima ga svugdje po terenu, gotovo cijela igra vrti se oko njegovih nogu. A zatim je ušao i Eduardo Da Silva i s dva prekrasna poteza, pogotkom i dodavanjem Zahori, potpuno potopio Hajduk i osvojio srca Dinamovih navijača. Zapljeskao mu je i Hajdukov trener Zoran Vulić, kad već nije mogao svojim nogometašima.

Dinamo je u toj utakmici bio mnogo mnogo bolji, iako će gosti prizivati situaciju iz 75. minute. Petar Krpan je Dinamovu šesnaestercu pao u duelu s Mikićem, no sudac Ivan Bebek nije pokazao na bijelu točku. I teško mu se može zbog toga prigovoriti. U kontranapadu Dinamo je povisio na 3:1 i definitivno riješio pitanje pobjednika, ali konačni je dojam da bi plavi, i da je Hajduk kojim slučajem izjednačio, na kraju pobjednički podignuli ruke. Bili su nadahnutiji, motiviraniji i sasvim zasluženo su uzeli prvi trofej.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije