IVAN BULJAN

Buljan: Ovakvih tenzija nije bilo već godinama

02.02.2009.
u 08:27

Zadovoljan je Hajdukov sportski direktor Iko Buljan s napravljenim na pripremama u Turskoj.

- Dosta smo napravili posla, bilo je problema s gripom, ali to nije utjecalo na nas. Tu u Turskoj su nam glavni cilj treninzi, ne utakmice i vjerujem da smo na pravom putu - kaže Buljan.

Hajduk je doveo četiri kvalitetna igrača, je li se stvorila gužva oko prve momčadi?

- Princip je jednostavan, igrat će najbolji. Dobro, Vejić je siguran u momčadi, vidjet ćemo u kakvu je stanju Šerić, a Tomasov i Brkljača su potencijali, no tek se trebaju izboriti za svoje mjesto u momčadi. Mi smo se vodili tim da dovodimo prave karaktere, koji su ujedno i kvalitetni igrači - kaže Buljan.

Jeste li ostvarili sve što ste htjeli i kako vidite Dinamovo poslovanje u prijelaznom roku?

- U prijelaznom roku ostvarili smo ono što smo željeli. No, i Dinamo je dobro trgovao, Slepička je dobar igrač, a o Robertu Kovaču je suvišno govoriti. Jedini problem mogu im biti Južnoamerikanci. Ipak je to drugi mentalitet, postoji i jezična barijera... Dinamo je kvalitetna momčad i neće nam biti lako skinuti ih s prvog mjesta. Naravno, vjerujemo u to, želimo titulu, ali neće biti lako - kazao je Buljan.

Tri su tjedna do derbija. Odavno se dvoboj Hajduka i Dinama nije očekivao s takvim tenzijama?

- Tenzije se dižu, već godinama nije bilo ovako. To mi se ne sviđa, u razgovoru s igračima stalno ih spuštam na zemlju. Stvorilo se ozračje da je to već dobivena utakmica, da ćemo pobijediti Dinamo bez problema. No, uvijek se sjetim jesenskog dijela kada smo u Maksimir došli praktično prežaljeni pa smo bez teškoća pobijedili. U tu utakmicu ne treba ući kao da je eventualni poraz smak svijeta - smatra Buljan.

Navijači su posebno nabrijani...

- Vjerujem da će policija učiniti svoje, da će biti odlično pripremljeni i da će sve proteći u redu - kaže Buljan.

Zdravko Mamić je već osjetio dio ozračja. Torcida ga je praktički istjerala sa stadiona u sportskom centru u Turskoj kada je došao gledati Hajdukovu utakmicu protiv Rieda.

- Teško mi je sebe zamisliti u takvoj situaciji, ja ne bih napustio stadion pod bilo koju cijenu. Moje je pravo da gledam utakmicu, smatram da nije u redu to što se dogodilo Mamiću - rekao je Buljan.

Dugo ste igrali u Njemačkoj, povucite paralelu s Hrvatskom.

- Nema ovakvih situacija. Ima navijačkih tenzija, ali kada se završi utakmica svi hodaju istom ulicom - zaključio je Buljan.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije