NOGOMET - DINAMO

Butina sačuvao osmijehe

03.12.2001.
u 00:00

* Po tko zna koji put kapetan je obranama Dinamo spasio blamaže, a Lončarević će zimus imati težak posao traženja novih aduta

ZAGREB - Dinamo je u posljednjoj prvenstvenoj utakmici ove jeseni svladao vinkovačku Cibaliju s 2:1. Iako su plavi imali prilike i uvjerljivije slaviti, na kraju moraju odati počast svome vrataru Tomislavu Butini, koji je fenomenalnim obranama sva tri boda ostavio u Zagrebu i time zadržao osmijehe na licima Dinamovih navijača i čelnika prije zimske stanke.

Ulaznice za susret poslovično su se slabo prodavale, ali ovaj put bilo ih je vrlo teško i podijeliti. Zainteresiranih je za mjesto na tribinama bilo malo, kao uostalom i većim dijelom jeseni. Takva je bila i Dinamova igra. Plavi su bili na trenutke vrlo nadmoćni, zatim sasvim inferiorni, potom - nikakvi. Kad je Zahora iskoristio pogrešku vinkovačke obrane i Dinamo poveo, činilo se da će napokon modri nekoga lako pobijediti, za kraj polusezone pokazati ono što se od njih očekuje - efikasnost. Jer, pet minuta prijetili su povećenjem vodstva, novi pogodak sam se po sebi podrazumijevao. Ali, bilo je to samo pet minuta, nakon kojih su se prigode preselile pred Butinina vrata. Bartolović je izjednačio, a Križanović propustio prigodu utakmice. Sam je bio pred Dinamovim vratarom, no Butina je poveo 1:0. I tko zna što bi bilo da Leko nije opalio s 30 metara, a lopta od vratnice odsjela u mreži. Dinamo je imao 2:1, novu priliku za mirnu pobjedu.

Ali, zašto bi zabili kad imaju Butinu koji može svašta obraniti. Tako su, čini se, mislili Dinamovi igrači, nisu u nastavku pokazali gotovo ništa, a protivnik koji je odavno trebao biti na koljenima tjerao je Iliju Lončarevića da se hvata za glavu. Križanović je odjednom izbio drugi put sam pred Dinamova vratara, ponovno je Butina izašao kao pobjednik. Međutim, ni to nije bila dovoljna opomena, tko je mislio da će se Danijel Kovačević drznuti s 20-ak metara pucati prema vratima. Plavi su stali, lopta je išla u donji kut i sudac je već imao zviždaljku u ustima... Ali, Butina je skočio kao u reklami, izdužio se i spasio pobjedu. Gledatelji su pak poželjeli da konačno sve završi. I jest, modri su upisali četvrtu pobjedu u nizu, donekle smirili jesensku rezultatsku turbulenciju.

Po tko zna koji put Butina je Dinamo spasio blamaže, a Lončarević će zimus imati težak posao traženja novih aduta. Pogotovo nakon što je Igor Cvitanović - zamijenjen u 65. minuti uz ovacije gledatelja - vjerojatno odigrao posljednju predstavu na maksimirskoj pozornici.

T. Ničota

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije