OSVOJIO BRONCU

Finalist Umaga donio Italiji prvu medalju od 1924.

Argentinac Francisco Cerundolo pobjednik je 34. izdanja ATP turnira Croatia Open
Srecko Niketic/PIXSELL
04.08.2024.
u 04:00

Italija će u nedjelju osvojiti još jednu tenisku medalju, samo je pitanje o kojoj će plemenitoj kovini biti riječ, jer će u finalu ženskih parova Sara Errani i Jasmine Paolini igrati protiv Mire Andrejeve i Diane Šnajder, mladih ruskih tenisačica koje na ovim Igrama nastupaju bez nacionalnih obilježja.

Talijanski teniski reprezentativac Lorenzo Musetti osvajač je brončanog odličja na Olimpijskim igrama u Parizu, a do njega je stigao pobijedivši Kanađanina Felixa Auger-Aliassimea sa 6-4, 1-6, 6-3 u meču odigranom na središnjem terenu u Roland Garrosu.

Ovogodišnji finalist umaškog Croatia Opena tako je postao prvi predstavnik Italije koji je od povratka tenisa u redovan olimpijskim program (1988.) osvojio medalju i tek drugi u povijesti koji se popeo na pobjedničko postolje. Jedini talijanski osvajač medalje u tenisu na olimpijskim igrama do danas je bio Uberto de Morpurgo, koji je osvojio broncu plasmanom u polufinale pojedinačne konkurencije na Igrama 1924., kojima je također domaćin bio Pariz.

Italija će u nedjelju osvojiti još jednu tenisku medalju, samo je pitanje o kojoj će plemenitoj kovini biti riječ, jer će u finalu ženskih parova Sara Errani i Jasmine Paolini igrati protiv Mire Andrejeve i Diane Šnajder, mladih ruskih tenisačica koje na ovim Igrama nastupaju bez nacionalnih obilježja.

Felix Auger-Aliassime je porazom u današnjem dvoboju s Musettijem propustio priliku s ovih Igara otići s dvije bronce, jer je prvu osvojio u petka u konkurenciji mješovitih parova s partnericom Gabrielom Dabrowski.

U nedjelju, završnog dana teniskih natjecanja na OI u Parizu, u Roland Garrosu će biti odigrana tri meča.

Od 12 sati će na stadionu Philippe Chatrier meč za broncu u konkurenciji ženskih parova igrati Čehinje Karolina Muchova i Linda Noskova protiv španjolskih predstavnica Cristine Bucse i Sare Sorribes Tormo.

Nakon njih će na teren Srbin Novak Đoković i Španjolac Carlos Alcaraz, a borit će se za naslov olimpijskog pobjednika. Obojici će to biti prvo finale na olimpijskim igrama.

U završnom meču olimpijskog turnira, o zlatu u konkurenciji ženskih parova odlučivat će Talijanke Sara Errani i Jasmine Paolini te Ruskinje Mira Andrejeva i Diana Šnajder.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije