UOČI LOKOMOTIVE

Hajduku se vraća kapetan, ali nema Livaje: Njegov izostanak poticaj je drugima

storyeditor/2022-10-29/PXL_261022_96357033__2_.jpg
30.10.2022.
u 08:00

Splićani prošle sezone u Kranjčevićevoj u prvenstvu nisu uspjeli pobijediti, dvaput je bilo neriješeno. Novu priliku imaju danas u 15 sati.

Hajduk i ove sezone ima jasan cilj, uloviti Dinamo u utrci za prvaka države i za petama mu je sve vrijeme. Znaju u Splitu da to nije sprint, već maraton za koji vjeruju da ove sezone imaju dovoljno snage.

> Komentar: Dva poteza Marka Livaje ćemo dugo pamtiti, ovo nisu napravili ni Eduardo ni Kramarić 

Trenutačno se momčad trenera Mislava Karoglana nalazi na drugom mjestu prvenstvene tablice s 30 bodova u 14 odigranih utakmica, a u 15. kolu Supersport HNL-a ide u goste Lokomotivi.

U prvoj utakmici u aktualnoj sezoni Hajduk je na Poljudu svladao Lokomotivu rezultatom 2:1, a sada u Kranjčevićevoj, u odnosu na posljednju utakmicu, trener Karoglan neće moći računati na najboljeg strijelca Marka Livaju (10 pogodaka, osam asistencija) koji je dobio treći žuti karton. Pitanje je sada kako bez njega, čovjeka koji je praktički Hajduk, a možda i više od njega...

Imamo širok kadar

– Lokomotiva će da vam dati odgovor na to pitanje. Mi imamo širok kadar, sjajne napadače. Livajin izostanak poticaj je drugima da pokažu da možemo i bez Marka. Ne možemo tako razmišljati o nogometu da kažemo kako je jedan igrač više od kluba za koji nastupa – rekao je Karoglan u najavi utakmici.

Ruku na srce, njegov će se izostanak osjetiti kako god da se okrene jer Livaja je ipak, od zadnjih pet Hajdukovih golova, postigao četiri.

No, trebao bi tu biti Chidozie Awaziem, drugi najbolji strijelac Hajduka iza Livaje s četiri pogotka. Zabio je i u posljednjem, zaostalom susretu 4. kola, protiv Gorice. 

21.10.2022., stadion Poljud, Split - SuperSport HNL, 14. kolo, HNK Hajduk - GNK Dinamo. Photo: Milan Sabic/PIXSELL
Foto: Milan SabicPIXSELL

Tako da će splitska momčad i bez Livaje biti iznimno motivirana. Posebice jer igra u odličnom nizu. Momci s juga slavili su u četiri od pet posljednjih prvenstvenih utakmica.

– Atmosfera je zbog toga odlična. Momčad je spremna i s velikim respektom te optimizmom dočekujemo Lokomotivu. To je momčad koja svakako ima identitet. Njihov je identitet intenzitet, maksimalno su agresivna momčad. Kad stvori svoje uvjete, pogotovo na domaćem terenu, jako je opasna. Vidjeli smo to i prošle sezone, u Kranjčevićevoj ih u prvenstvu nismo pobijedili, dvaput je bilo neriješeno.

Ali maksimalno smo motivirani, uz respekt koji dajemo svakom, očekujemo da još jedanput budemo pravi. Hajduk uvijek ide na pobjedu, uvijek je isti, samo tri boda su opcija. Uvažavajući svakog protivnika, želimo se baviti sobom i time kako unaprijediti svoju igru, kako još jedanput doći s tri boda s iznimno zahtjevnog gostovanja – rekao je trener bilih.

Već nekoliko tjedana Splićani se muče s ozljedama, momčad je desetkovana, ali krpa se. Ipak, neka se zvučna imena vraćaju na travnjak.

– Kapetan Lovre Kalinić se vraća, za ostale ćemo vidjeti.

17.09.2022., Split - Utakmica 10. kola SuperSport HNL, Hajduk-Istra 1961. Lovre Kalinic, trener Mislav Karoglan Photo: Miroslav Lelas/PIXSELL
Foto: Miroslav Lelas/PIXSELL

U pozitivnom nizu

U drugom taboru, onom Lokomotive, vjeruju da su se krenuli čupati iz ponora.

Lokosi su u posljednjoj utakmici pobijedili Goricu 2:1, no u 14 odigranih utakmica ove sezone imaju svega četiri pobjede.

– Naravno da nam je bila važna pobjeda protiv Gorice. Ušli smo u pozitivan niz jer smo uspješno apsolvirali i kup utakmicu, tako da smo se vratili iz negativnih rezultata u pozitivu – rekao je trener Silvijo Čabraja pa se osvrnuo na Hajduk koji dolazi bez Livaje. Izgleda da je splitski napadač glavna tema ove utakmice.

– Nije Hajduk samo Marko Livaja. To je kvalitetna i dobra momčad koja se već dvije godine bori za naslov prvaka. Tako da nas u svakom slučaju čeka vrlo teška i zahtjevna utakmica. Što se tiče zdravstvenog stanja, i dalje smo bez Vasilja, Maleša i Smakaja, no uvjeren sam da će svi igrači na terenu znati odgovoriti izazovu koji nas čeka u nedjelju – zaključio je trener Lokomotive.

Glavni sudac utakmice je Zdenko Lovrić iz Đakova, pomagat će mu Goran Pataki iz Đakova i Dino Knez iz Osijeka, a četvrti sudac je Ivan Matić iz Osijeka.

Utakmicu će prenositi HRT2 od 14.50 sati.

>> Pogledajte: Postonjski za VL: Ne krivim Caktaša, nisam imao sreće, javio se skoro cijeli HNL

Komentara 1

SS
sokac sa drave
09:25 30.10.2022.

Lovric vamo,Strukan tamo i opet Jovic ............

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije