KLIZANJE

Hegel želi na Olimpijske igre

08.11.2001.
u 00:00

ZAGREB - Danas u Ledenoj dvorani počinje 34. međunarodno klizačko natjecanje "Zlatna pirueta". Konačna brojka prijava kaže da će nastupiti 30 klizačica, 27 klizača, 17 plesnih i deset sportskih parova. U posljednjih desetak godina bit će to najjača "Zlatna pirueta", a jedan od razloga za to je što će se u Zagrebu vaditi posljednje vize za odlazak na Zimske olimpijske igre u Salt Lake City. Iz Zagreba će na OI po šest klizača i klizačica, četiri sportska i pet plesnih parova.

U tako jakoj konkurenciji Hrvatska će biti zastupljena s dvije klizačice. Idora Hegel pokušat će dohvatiti jedno od šest mjesta i tako otići na ZOI, dok će Ines Pavleković nastup na "Pirueti" biti dobro iskustvo. Obje naše klizačice već su lani nastupile na "Pirueti". Idora je osvojila 11., a Ines 26. mjesto.

Prvi dana nastupit će plesni parovi u obaveznom plesu. To svakako treba vidjeti jer će nastupiti Francuzi Sarah Abitbol i Stephane Bernadis, treći s posljednjeg SP-a, te četiri puta zaredom treći na EP-u. Riječ je o paru koji je sedam puta zaredom prvak Francuske. U konkurenciji sportskih parova treba obratiti pažnju na Poljake Sylwiju Nowak i Sebastiana Kolasinskog koji od 1995. godine stalno sudjeluju u završnici europskih i svjetskih prvenstava. Najbolje rezultate postigli su 2000. godine kada su bili sedmi u Europi i deveti na svijetu.

Našoj Idori Hegel suparnice će biti Austrijanka Yulia Lautova, Mađarica Tamara Dorofejeva, Poljakinja Sabina Wojtala, Slovakinja Zuzana Babjakova i Slovenka Mojca Kopač.

D. Mrvec

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije