REAL-BARCELONA

I Šuker u Madridu: Modrićev već peti EL Clasico

Luka Modrić
Foto: NPH/Pixsell
23.03.2014.
u 13:39

- Barcelona je došla do vrha i osvojila apsolutno sve, a u nogometu se uvijek događa da nakon toga morate malo pasti. Real je motiviraniji i nadam se da će to potvrditi osvajanjem titule - rekao je Šuker.

Sedamnaest godina prošlo je otkad je jedan hrvatski nogometaš postigao pogodak u Clasicu. Pogađate, tko drugi nego Davor Šuker, u uzvratu osmine finala Kraljeva kupa. Pred 110 tisuća gledatelja na Bernabeuu bilo je 1:1 i Real se oprostio (prva 3:2 za Barcu, opet uz Šukerov pogodak).

Davor Šuker za vikend je umjesto hrvatskog izabrao španjolski derbi. Javio se s puta prema Madridu, gdje ga još cijene više nego u Splitu.

Koji vam je od četiri pogotka u španjolskim Clasicima bio najvažniji?, pitali smo predsjednika HNS-a.

- Sigurno prvi. Zabio sam dosta golova u dresu Seville i Reala, ali uvijek ću pamtiti taj prvi pogodak u El Clasicu. Pobijedili smo 2:0, zabio sam prvi gol, Peđa Mijatović drugi. Tek kada imaš priliku igrati takvu utakmicu, pa ako još imaš sreće zabiti gol, uistinu možeš doživjeti poseban osjećaj. Od ambijenta u središtu grada prije utakmice do atmosfere na stadionu tijekom i nakon utakmice, to se teško može opisati riječima, posebna je vibracija. Svakako bih preporučio svakome tko ima priliku doživjeti i osjetiti El Clasico da jednom u životu pogleda tu utakmicu - kazao nam je Davor Šuker.

Sretan sam zbog Luke

Kako ocjenjujete ulogu Luke Modrića u Realu?

- Iznimno sam sretan što se Luka izborio za naslovne uloge, a od prvoga dana sam govorio da je igrač za Real Madrid. Drago mi je što je to i dokazao. Uspješno je prebrodio ono razdoblje kada zbog odugovlačenja s transferom nije trenirao i sada je jedan od najboljih igrača Reala. Znam u kontaktima s ljudima iz kluba koliko ga svi hvale, opravdano i zasluženo, a sve to je odlično i za našu reprezentaciju i za imidž našeg nogometa - dodao je Šuker.

Foto: Daniel Kasap/Pixsell

Kome dajete prednost u 225. španjolskom derbiju?

- Realova prednost je što je gladniji trofeja. Barcelona je došla do vrha i osvojila apsolutno sve, a u nogometu se uvijek događa da nakon toga morate malo pasti. Real je motiviraniji i nadam se da će to potvrditi osvajanjem titule - zaključio je Šuker.

Ima samo Superkup

Davor nije bio jedini hrvatski strijelac u Clasicima. Robert Prosinečki u svom je prvom derbiju 1991. godine, u dresu Reala, postigao pogodak u remiju 1:1. Ukupno je odigrao sedam Clasica za Real i jedan za Barcelonu, 1996. godine kada je bilo 3:0 za Katalonce.

Robert Jarni u jednoj je sezoni odigrao dva Clasica za Real Madrid, dok će lideru Ancelottijeva veznoga reda Luki Modriću ovo biti već peti otkad je 2012. došao u Madrid. U posljednjem, prošle jeseni, Barcelona je slavila 2:1. Pobijedi li Real danas, u 29. kolu španjolske Primere, pobjeći će najvećemu suparniku na sedam bodova. Podsjećamo, Luka Modrić svoj je posljednji naslov prvaka osvojio još prije šest godina s Dinamom, a jedini trofej otkad je otišao iz Maksimira mu je španjolski Superkup iz 2012. godine, osvojen upravo protiv - Barcelone...

>>Sammir ide na Bernabeu: Navijat ću za Real zbog Modrića

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije