ALPSKO SKIJANJE

Martina Ertl pobijedila nakon dvije godine!

26.10.2003.
u 00:00

Nika Fleiss 33., Ana Jelušić 46., Martina Ertl pobijedila nakon dvije godine

U srcu Europe, na kraju listopada otvorena je 37. sezona Svjetskog kupa. Uvodne uloge imale su skijašice, koje su se na drhtavo hladnih minus 17 Celzijevih stupnjeva natjecale u veleslalomu. Najsretnijom ali i najboljom na otvaranju sezone pokazala se 30-godišnja Njemica Martina Ertl. Mučile su je ozljede posljednjih godina, i baš od Söldena prije dvije godine ne pamti pobjedu u Svjetskom kupu. Jučer je ponovno bila na najvišoj stubi...

- Presretna sam, to mi je velik poticaj. Napokon sam zdrava, jedva čekam sljedeće utrke - kazala je Ertl, koja je doskijala do svoje 14. pobjede u Svjetskom kupu i desete veleslalomske...

Tako je Martina ispunila želju Janice Kostelić, koja je navijala baš za nju. Iako je bila gledateljica, Janica je bila apolutno najveća zvijezda tog hladnog jutra na ledenjaku Rettenbach. Svi su je pozdravljali, nije mogla odbiti niti jedno slikanje, veselo je skakutala po snijegu, uopće nije šepala i bila je sretna.

- Ne, nisam razočarana što nisam na stazi. Sada je glavno da se u miru oporavim - rekla je.

Janice neće biti bar do Nove godine, sudbina je hrvatskog skijanja bez Janice da otvaramo šampanjac ako Nika Fleiss ili Ana Jelušić uđu u finalnu vožnju. U Söldenu nisu uspjele.

Premda je Nika završila utrku na 33. mjestu, zaostavši samo osam stotinki za plasmanom u drugi "lauf", ali i 3,87 sekundi iza najbolje iz prve vožnje Španjolke Riende Contreras, bila je bolji dio hrvatskog dvojca.

- Bila je previše rezervirana na strmini - procijenio je trener Jure Hafner.

Ana je, pak, skijala loše, tek 5,57 sekundi iza Contreras zavezalo ju je na skromno 46. mjesto. A lani je ovdje ugrabila prve bodove.

SOLDEN TVRTKO PULJIĆ

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije