NOGOMET

Propao Mikićev odlazak u Spartak

14.12.2002.
u 00:00

Od Mikićeva transfera u Rusiju neće biti ništa jer Rusi nisu Dinamu dali bankovna jamstva, a Marić i dalje ne želi govoriti, što ukazuje na zamršenost njegova statusa

ZAGREB - Petak 13. u Maksimiru je obilježen viskijem. Novoustoličeni glasnogovornik Ado Kožul počastio je novinare, krenulo se, kako je sam rekao, od nule. Zaboravljeni su svi nesporazumi, šutnje više nema. Dinamo ponovo vjeruje u "zajednički brod".

- Moramo vratiti izgubljeno povjerenje, krenimo od danas. Igrači i klupski dužnosnici smiju razgovarati s novinarima, ali mi im ne možemo zabraniti žele li i dalje šutjeti. No, učinit ćemo sve da svi budu na raspolganju javnosti - u uvodnom govoru rekao je Kožul, dodavši da će dosadašnji glasnogovornik Ivan Rotim biti zaokupljen drugim poslovima, prije svega onima vezanim uz internetsku stranicu.

No, mimo glasnogovornika procurila je vijest: od Mikićeva odlaska u Spartak neće biti ništa. Pregovori su zapeli u završnoj fazi. Kad je trebalo stisnuti ruke, Dinamo i Spartak su se razišli. Rusi nisu mogli plavima dati bankovna jamstva da će milijun eura doista sjesti na račun, pa Dinamo nije želio preuzeti rizik. Na slučaju Benfica, pri Šokotinu odlasku, plavi su se na istoj stvari opekli, pa sad pušu i na hladno.

- Na pripreme ćemo na Roglu i u Poreč, to je dogovoreno, planiramo odigrati sedam pripremnih utakmica. A Miroslav Blažević još nije odredio koje će igrače voditi na pripreme - ispričao je Kožul.

Da, Ćiro je otišao u Švicarsku, vraća se tek oko Nove godine i upitno je kad će taj popis uopće biti poznat. Po uvjeravanju iz Maksimira, na njemu će sigurno biti Silvio Marić.

- Netočne su priče da je Marić ljutit i da ga netko tjera iz kluba. On je nakon razgovora s Blaževićem i Mamićem bio vrlo zadovoljan, i na proljeće će ostati Ćirin stožerni igrač - kazao je Kožul

Marić, pak, i dalje šuti, očito, nije sve tako jednostavno, pa još razmišlja što bi točno trebao reći. Najavio je da će uskoro progovoriti, a hoće li Maksimiru reći dobar dan ili zbogom zasad je doista teško prognozirati. Po jednom izvoru, on je već bivši Dinamov igrač, a po drugom čak se ispričao Mamiću i Ćiri za svoje povremeno lutanje i spreman je punom snagom krenuti u nove Dinamove bitke.

Novost je i da će Ante Tomić, Ivan Ćosić i Eduardo da Silva na posudbu u Zaprešić, gdje će pokušati ojačati Inkerove prvoligaške ambicije.

T. Ničota

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije