SKIJANJE

Prvo cijepljenje, pa Amerika

06.11.2002.
u 00:00

U SAD u četvrtak putuju Nika Fleiss i Ana Jelušić, dok će Ivica i Janica Kostelić preko bare u nedjelju

ZAGREB - Tek koji dan nakon povratka s Hintertuxa, Kostelići su osjetili more. Već u utorak navečer stigli su u Zagreb kako bi obavili posljednje formalnosti prije puta u SAD. Preko velike bare već u četvrtak putuju Nika Fleiss i Ana Jelušić u pratnji trenera Zorana Sobola, Slaviše Weinera te kuhara, provjerenog na OI, Gostimira Dragića. U nedjelju će, pak, u Ameriku ostatak reprezentacije predvođen Ivicom i Janicom Kostelić.

Posljednje dane uoči američke turneje reprezentativci provode opterećeni brojnim obvezama. Dok svakodnevno održavaju kondiciju, već u srijedu na službenoj konferenciji za novinare predstavit će svoje planove javnosti. U četvrtak će Kostelići morati odraditi i sponzorske obveze. Usput, po starom dobrom običaju, cijela reprezentacija - ne samo natjecatelji, već i treneri te prateće osoblje - cijepit će se protiv gripe kod liječnika reprezentacije dr. Željka Šućura.

- To je potpuno normalno, jer nam se ne smije dogoditi da nam zbog gripe na neko vrijeme netko ispadne iz sastava. To je cjepivo sigurno i nije na zabranjenim popisima stimulativa - objasnio je glasnogovornik skijaške reprezenatcije Ozren Müller.

Uoči natjecanja u Svjetskom kupu naši će skijaši okušati američki snijeg, drugčiji od europskog, na NordAm natjecanjima. Već 13. i 14. studenoga djevojke imaju na programu dva veleslaloma, a Ivica će 16. i 17. studenoga voziti prve slalomske utrke. Lani su upravo one bile nagovještaj sjajne sezone najboljeg hrvatskog skijaša...

T. Puljić

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije