IVAN RAKITIĆ Želi preuzeti više rizika i odgovornosti u igri, i u klubu, i u reprezentaciji

Rakitić: Spremniji sam nego prije EP-a

26.01.2009.
u 08:18

Jesen nije bila u skladu sa željama, bilo je i razočaranja jer Rakitić nije tip koji će skrušeno sjediti na klupi za pričuve i gledati što to na igralištu rade njegovi kolege. Bilo je govora i o mogućem odlasku iz Schalkea. Iako je sezonu počeo dobro, polako je nestajao s igrališta. I sam je odlučio sve promijeniti.

Trener Schalkea na pripremama je vidio odlučnog Rakitića, zato mu je valjda i u posljednjoj utakmici dao 90 minuta iako je imao bezbroj mogućnosti za zamjene.

Želim odgovornost
- Došao sam na pripreme spreman, mislim da nikad nisam bio spremniji. Spremniji sam nego prije Europskog prvenstva u Austriji, a tada sam bio doista spreman. Sad sam radio sam u stanci, odlučio sam se nametnuti – pričao je odlično raspoložen.

Očito mu je 90 minuta u prvoj momčadi podiglo samopouzdanje i raspoloženje.

Uostalom, nebrojeno je puta rekao, kad je riječ i Schalkeu ili reprezentaciji, da želi igrati, da nije došao sjediti na klupi i da se s time nikad neće pomiriti.

- U Schalkeu su mi rekli da trebam više preuzeti odgovornost i sad sam se odlučio za to pripremiti i tako se vladati – odlučan je naš reprezentativac.

U toj posljednjoj utakmici za Schalke igrao je povučenije, iza tri napadača.

- Prvo poluvrijeme igrao sam jako dobro, tako sam se osjećao i na terenu jer sam bio spreman, i ponavljam, preuzimam odgovornost u igri, i to mi počinje odgovarati.

Ivan je na EP-u igrao odlično, takvog bi igrača željela svaka momčad. A drugi dio jeseni u Schalkeu želi zaboraviti.

Teško u Rumunjskoj
- Nisam bio zadovoljan, mislim da igrač koji ne igra, ne smije biti zadovoljan i zato sam sad dodatno radio, razgovarao sam i s ljudima u klubu o tome jer želim igrati.

Takav odlučan igrač treba i reprezentaciji, prvi ispit je, doduše, prijateljski, protiv Rumunjske i tamo može pokazati da je za takve velike stvari spreman i među kockastima.

- Dugo nismo bili na okupu, nije bilo utakmica reprezentacije i vjerujem da se svi tome veselimo, to je ipak mnogo drukčije od igranja u klubu.

Rumunji su na njega ostavili dobar dojam na EP-u u Austriji i Švicarskoj.

- Rumunji su pokazali da imaju dobru momčad, a imaju i moć. Znate kakvi smo mi kod kuće, nikome nije lako u Hrvatskoj, pa mislim da neće biti ni nama u Rumunjskoj. No, nama nikad za Hrvatsku nisu nedostajali motivi. Koliko god će tamo biti teško, mi želimo dobar rezultat, uvijek smo ga tražili bez obzira je li riječ o kvalifikacijama ili ovakvim utakmicama - zaključuje Ivan Rakitić kojeg već u utorak čeka susret njemačkog kupa na gostovanju kod Karl Zeiss Jene. I borba za mjesto u momčadi Schalkea i hrvatske nogometne reprezentacije.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije