Moto GP

Simoncelli u pratnji policajaca do pole positiona na VN Katalonije

Marco Simoncelli
AFP
04.06.2011.
u 18:52

Talijanski motociklist Marco Simoncelli uspio se dovoljno koncentrirati da osvoji pole position na VN Katalonije unatoč prijetnjama smrću

Na svojoj Hondi Simoncelli je ostvario najbrže vrijeme kvalifikacija odvozivši krug 1:42:413, te tako zaradio prvi pole position u karijeri.

Uspjeh je to veći ako se zna da za vrijeme čitave VN Katalonije Simoncellija prate dva policajca koji ga čuvaju zbog prijetnji smrću.

Talijanu su bijesni navijači prijetili nakon što je njegovom krivicom Španjolac Dani Pedrosa pao na prošloj utrci, slomio ključnu kost i ostao bez nastupa na domaćoj stazi u Kataloniji.

Na kvalifikacijama za VN Katalonije, drugi je bio Australac Casey Stoner (Honda) s 1:42:429, a vodeći u ukupnom poretku svjetskog prvenstva Jorge Lorenzo (Yamaha) u nedjeljnoj će utrci startati treći (1:42:728).

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije