Capello psovao Skominu

Skomina: Englezima sam sudio sjajno!

'England\'s manager Fabio Capello (R) speaks with match referee Damir Skomina after being defeated 1-0 in their World Cup 2010 qualifying soccer match against Ukraine at the Dnipro Arena in Dnipropetr
'TOBY MELVILLE'
13.10.2009.
u 08:21

Zadovoljan sam, sudio sam vrlo dobro, od kontrolora sam dobio visoku ocjenu - kazao je Slovenac.

Englezi sada, više forme radi, traže alibi za krah u Dnipropetrovsku pa šalju Fifi žalbu na ponašanje ukrajinske publike. Neki ljudi iz vodstva engleskog saveza odmah su poslije utakmice prigovorili nizozemskom delegatu Coopmanu zbog baklja kojima su Ukrajinci zasipali travnjak, dok je ljutiti Capello trčao za slovenskim sucem Damirom Skominom do svlačionice.

Nisam prijetio prekidom
Priča se kako mu je prigovarao zbog prekratke sudačke nadoknade, a iako se do vrata sudačke kabine smirio i pružio ruku Skomini, Slovenac ga je hladno odbio. Tek tada je Capello eksplodirao i počeo psovati na talijanskom...

Jučer smo kontaktirali s Damirom Skominom, kojemu stroga Fifina pravila brane komentiranje svega što se događalo na utakmici. A događaje u tunelu?

- Je li me Capello proganjao? Nazvao bih to medijskim spekulacijama. Samo toliko - kaže Skomina.

Sudačka nadoknada bila je prekratka?

- Po tri minute produljio sam oba poluvremena. Svojim sam suđenjem zadovoljan, a i kontrolor mi je dao visoku ocjenu. To mi je najvažnije - zaključio je Skomina demantiravši usput da je u poluvremenu naredio službenom spikeru da upozori publiku kako će prekinuti utakmicu doleti li još koja baklja.

Englezi svjedoče kako se jednom zaštitaru zapalila jakna dok je pokušavao ukloniti plamteći projektil ispred Jamesovih vrata.

Crveni dobio i Ferdinand
Na pitanje je li prekid bio opcija, Capello je ciničan.

- Zar zbog igrača? Ma ne, nije bilo šanse - kazao je Talijan, koji je Skomini zamjerio i pogrešku pri dodjeljivanju crvenog kartona.

Slovenac je najprije crveni karton dao Riju Ferdinandu, a potom je, na intervenciju četvrtog suca, promijenio odluku i isključio vratara Greena.

Ključne riječi

Komentara 4

RU
Rugovit
09:19 13.10.2009.

Sudio je očajno. Dao je Greenu crveni karton, a zaslužio je žuti i time oštetio Engleze, a neizarvno i nas. A ni Capello se nije proslavio kad je izvadio Lenonna.

PR
prečko
09:43 13.10.2009.

to je malo jači kontrolor koji mu je dao visoku ocjenu.žuti karton je bio sasvim dovoljan za onaj prekršaj!

Avatar miletiml
miletiml
18:01 13.10.2009.

uzalud va trud sviraci........... pa to je proslost, krivi smo sami jer smo izgubili bodove gdje nismo trebali i gotovo, a vi sad analizirate kakje kriv sudac i englezi pa mi bi njima isto tako napravili da smo u njihovoj situaciji treba se svim silama okrenut i mislit na andoru da uzme bod ukrajini u sto sam siguran jer ako je istina da igraju bez dva vrlo bitna igraca sanse su velike

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije