HAJDUKOVCI PORUČILI

U Zagrebu nam je idealno, mogli bismo tu imati zimski kamp

Slavlje igrača Hajduka
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
03.12.2013.
u 17:53

– U Zagrebu smo kao kod kuće, ovo nam je drugi dom. Već nam je to peta utakmica ove godine koju igramo ovdje, a imamo i sjajan omjer: tri pobjede i dva remija. Svi su ljubazni prema nama, a i u NK Zagreb lijepo se brinu o nama – kaže Ante Bilić.

Splićanke su usamljene ovih dana, tisuće muškaraca napustile su zajedničke domove kako bi zbog Hajdukove serije derbija u Maksimiru dane provele u metropoli. Hajduk, kako oni vole reći, živi vječno, no od petka do srijede, precizan je termin, živi u – Zagrebu jer igra s Dinamom i prvu utakmicu polufinala kupa, u srijedu u 18 sati. I ne samo klub, dio Torcide, koju su u nedjelju Boysi prijateljski ugostili na istočnoj tribini, ostao je u glavnom gradu, spavaju dečki kod prijatelja, a u studentskim menzama ovih dana peglaju se iksice više nego što je uobičajeno.

Autobus smije 99 km/h

Proveli smo jutro nakon derbija s hajdukovcima koji su trenirali u Veslačkoj, u Zagrebellu. Proslave boda nakon derbija nije bilo, nakon večere dečki su već u 23 sata bili u krevetima.

– U Zagrebu smo kao kod kuće, ovo nam je drugi dom. Već nam je to peta utakmica ove godine koju igramo ovdje, a imamo i sjajan omjer: tri pobjede i dva remija. Svi su ljubazni prema nama, a i u NK Zagreb lijepo se brinu o nama – kaže Ante Bilić, glasnogovornik Hajduka.

Više im se isplati ostati na sjeveru nego putovati na jug. Autocestom vozač Hajdukova autobusa smije voziti najviše 99 km/h. Put traje dulje od pet sati...

– Ma tu nam je idealno, mogli bismo u Zagrebu imati svoj zimski kamp – šalili su se Splićani te objasnili i zašto: – Hladnije je nego u Splitu, ali ne puše bura, pa može biti ugodnije trenirati nego na Poljudu.

U nedjelju navečer iznenadio ih je bivši sportski direktor Jens Andersson.

– Sliči našem glasnogovorniku Biliću, pa smo trljali oči da vidimo je li to zaista on. Došao je gledati derbi i podržati nas, a već je danas u Švedskoj – rekli su Splićani.

Heroj Tudorove mlade momčadi Anton Maglica, koji je u posljednjim sekundama utakmice zabio za remi (2:2), otkrit će se to tek dan nakon derbija, učinio je pravo malo čudo.

Ni jedan zahtjev za vaučer

– Zabio je Dinamu gol s ozlijeđenom nogom! Zaboljela ga je dvadeset minuta prije kraja utakmice, ali ostao je igrati i donio nam veselje. Tek kasnijim pregledima ustanovili smo da je izgubljen do kraja polusezone, ima distorziju desnoga skočnoga zgloba, a dogodilo mu se to pri jednom uklizavanju. Ali, svaka mu čast što je stisnuo zube – kazao je dr. Jurica Rakić, Hajdukov liječnik.

Zanimljiv je podatak koji stiže s Poljuda – za uzvratni susret Hrvatskoga kupa nije stigao ni jedan zahtjev za vaučer, u nedjelju ismijan. Ni telefaksom, ni e-mailom. Boysi se nadaju da će im Torcida uzvratiti gostoprimstvo.

Ključne riječi

Komentara 2

LI
list68
18:44 03.12.2013.

Ne pušu ni danas "neki drugi vitri". Danas "pušu" Mamići i njima slični na drugoj strani. Navijači dokazuju da što se njih tiče, može sve proći mirno i u zajedničkom navijanju. A Mamići, eto sad opet Mlađi "rogonja", svim silama upiru da ponovo razbiju ovo zajedništvo.

DQ
Dennis Quaid
18:08 03.12.2013.

Kao i svi Dalmoši, svi su kontra Zagreba, a grad ih je pun!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije