8. KOLO HNL

Rijeka - Osijek 2:1. Rijeka na krilima Marka Pjace došla do važne pobjede na Rujevici

Rijeka: HNK Rijeka i NK Osijek susreli su se u 8. kolu SuperSport HNL-a
Foto: Nel Pavletic/PIXSELL
1/14
16.09.2023.
u 21:33

Rijeka je u subotu na svome terenu ugostila Osijek. Momčadi su u utakmicu ušle s bodom razlike i borile su se za drugo mjestu u ukupnom poretku HNL-a iza Hajduka. Nakon 95 minuta igre kao pobjednik je izašla Rijeka koja je uz dva sjajna pogotka Marka Pjace pretekla Dinamo i tako ostala među prve tri momčadi prvenstva

U derbiju 8. kola HNL-a Rijeka je kao domaćin na Rujevici svladala Osijek sa 2-1 (0-0). Oba pogotka za Rijeku postigao je Marko Pjaca (48, 55), da bi Petar Pušić (85) ublažio poraz Osijeka.

Rijeka je bila značajno bolji suparnik u prvih 45 minuta, ali je tu svoju bolju igru materijalizirala tek početkom nastavka. Briljirao je povratnik u HNL, bivši reprezentativac Pjaca koji je svoju ekstra klasu potvrdio s dva sjajna gola.

GALERIJA Sjajni Pjaca pregazio Osijek. U deset minuta zabio dva gola i odlučio o pobjedniku

Rijeka: HNK Rijeka i NK Osijek susreli su se u 8. kolu SuperSport HNL-a
1/14

U 48. minuti Pjaca je primio loptu na više od 30 metara od suparničkog gola, okrenuo svog čuvara Pušića i zatim udarcem sa 25 metara svladao Malenicu.

Još je ljepši bio Pjacin potez u 55. minuti, kada se sjurio po lijevom krilu, ušao u kazneni prostor, tamo se poigrao s Duarteom i Fiolićem, a onda sa 10-ak metara pogodio suprotni donji kut.

VEZANI ČLANCI:

Osijek je poraz ublažio pred kraj dvoboja kada je Fiolić u suparničkom kaznenom prostoru pronašao Fiolića, a ovaj vidio pravodobno utrčavanje Pušića na drugu vratnicu kojemu nije bilo teško s pet metara pogoditi praznu mrežu.

Druga Rijeka sada ima 13 bodova, kao i treći Dinamo s tim da je Rijeka odigrala sedam, a Dinamo šest susreta, dok je Osijek četvrti sa 11 bodova iz sedam susreta. Na vrhu je Hajduk sa 15 bodova iz šest utakmica.

VIDEO Hrvatski navijači i u dalekom Erevanu, pogledajte kako se zagrijavaju za utakmicu

Ključne riječi

Komentara 14

Avatar Stradun
Stradun
21:03 16.09.2023.

Osijek ima katastrofalnu obranu. A ni trener im nije dobar strateg. 4. mjesto im je zajamčeno.

Avatar white socks
white socks
21:51 16.09.2023.

Dinamo je mogao besplatno dovesti Pjacu umjesto Ivanušca. Ali nisu jer kumovi uzimaju pinku od transfera, a taključili su da je 30% od 0 ojera jednako 0 ojera, pa nisu bili zainteresirani. Nema zarade.

EJ
ejStef
21:23 16.09.2023.

Ipak je Pjaca i ovakav čudo za HNL...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije