UFC 199 U INDIANAPOLISU

Video - Cro Cop nakon nesretnog poraza: Neću proglasiti kraj

'Nokaut8_nnn_spo_260910'
''
26.09.2010.
u 15:54

Frank Mir je Mirka Filipovića nokautirao na samom kraju meča, pogodivši ga instinktivno koljenom u glavu

Kavez u Indianapolisu bio je pun ljudi, sudac je držao visoko podignutu lijevu ruku Franka Mira, a Mirko je sa strane u čudu gledao. Trenutak prije sve je išlo po planu, zaustavljao je sve pokušaje bivšeg UFC-ova prvaka, njegovi direkti sjedali su na mjesto i krenuo je završiti borbu, a zašto sad ovaj slavi...

– Što je bilo, što se dogodilo? – pitao je Mirko u čudu Franka Mira kad ga je Amerikanac došao pozdraviti.

– Nokautirao sam te koljenom – pohvalio mu se Mir.

Mirko je samo kimao glavom i slijegao ramenima. Nije ni vidio taj "lucky punch", udarac koji je toliko puta spominjao kao džoker koji izvlači jednog od boraca.

Udarac nitko nije vidio

Filipović je potkraj treće runde, osjećajući da ima prostora da završi borbu, krenuo u napad, no promašio je lijevi kroše i otvorio se, a Mir je instinktivno podigao desno koljeno. Sve se odvijalo toliko brzo da su u šoku bili i borci i publika, i suci i komentatori. Nikomu nije bilo jasno zašto hrvatski gladijator leži na podu, što ga je srušilo. Lakat, ruka, noga... Tek je usporena snimka otkrila sretan udarac.

– Žao mi je što je borba tako završena, nisam bio nimalo lošiji od Mira. Mislio sam da će mi biti teže, s obzirom na probleme s kojima sam došao. Na kraju se pokazalo da mi te ozljede nisu otežale borbu – komentirao je Mirko nakon izlaska iz ringa.

Pokazao je mnogo, potvrdio da ni najbolji borci današnjice nemaju recept kako ga svladati, moraju se osloniti na sreću.

– Dosta sam oslabio prije borbe, u ring sam ušao sa 101 kilogramom (dan prije imao je dva više). Ispričavam se navijačima ako sam ih razočarao, ali bio je to nesretan poraz. Da smo se borili do kraja, pitanje je kakva bi odluka sudaca bila – dodaje Mirko.

Igrali bez najjačih aduta

Bio je to sukob znalaca koji su morali odbaciti svoje najjače adute. Filipović nije smio napasti high-kickom, kako ga Mir ne bi uhvatio za nogu i bacio u parter, a Mir je nakon nebrojenih pokušaja rušenja, kad je vidio da ništa ne može, čak počeo i nagovarati (!?) Mirka da se bore na tlu, na kojemu je on najbolji.

– Hajde, Mirko, idemo na tlo!

Cro Cop se na to nagovaranje usred borbe baš onako od srca nasmijao. I ponovo lako izvukao. Usmjeravao je Mirko borbu u smjeru koji je želio, dirigentski štapić bio je kod njega, a onda je u protunapadu primio udarac u rangu gola s centra igrališta, i to još po magli! Iako je izgubio, i to neugodnim nokautom, pokazao je da odlazak u mirovinu mirne duše može još dugo prolongirati. Za ovu borbu, procurilo je iz upućenih izvora, dobio je milijun dolara. Novi ugovor, na tri borbe, bio bi logičan potez.

– Ne znam je li mi to bila posljednja borba, i nakon Patricka Barryja rekao sam da se povlačim, pa sam prihvatio poziv UFC-a – hrabri navijače Cro Cop.

Komentara 61

DA
dankedeutschland
08:36 26.09.2010.

trebali su ovi iz ufc da postave znak u oktagon: \"pazi koleno!\", mozda bi ga izbegao.

LA
lacković
10:39 26.09.2010.

mir ga poslao u mirovinu.

OB
-obrisani-
06:57 29.09.2010.

u ovoj državi sve se blati i pokušava uništit.čak od novinara,ne mogu vjerovati koliko je hrvatski narod bolestan,zloban i pokvaren.ma sramite se.MIRKO SRETNO TI BILO,BIO SI NAJBOLJI I OSTAT ČEŠ NAJBOLJI U MOJIM OČIMA.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije