Nevrijeme pogodilo Hrvatsku

FOTO Glina pod vodom, poplave i u Zagrebu: Pogledajte posljedice obilne kiše koja je pala

Poplava u Glini nakon olujnog nevremena
Foto: Facebook
1/14
Autori: vecernji.hr, Hina
20.08.2024.
u 07:16

Tijekom noći zagrebački vatrogasci imali su 35 intervencija, od kojih 29 ispumpavanja vode

Grmljavinsko nevrijeme s obilnim pljuskovima zahvatilo je u ponedjeljak navečer Sisačko-moslavačku županiju. U Glini su lokali u centru bili puni vode dok su u Kutini neke ulice nakratko bile pretvorene u potoke pa su na ispumpavanju intervenirali vatrogasci. – Oko 18.30 obilne količine oborina potopile su u kratkom vremenu Glinu – izvijestila je dogradonačelnica Gline Branka Bakšić Mitić na platformi X.

Gradonačelnik Gline Ivan Janković izvijestio je da su lokali u centru grada puni vode, a zbog velike količine oborina u kratkom vremenu potopljena je Ulica S. i A. Radića, Korzo te nekoliko okolnih ulica. Njih dvoje podijelili su fotografije poplavljene Gline na Facebooku. 

– Izlaskom svih komunalnih službi na teren i intervencijom DVD Glina I DVD Viduševac podijeljene su vreće s pijeskom na kritičnim lokacijama. Nažalost, u neke lokale na Korzu ušla je voda. Ispumpavanjem na samom Korzu i Banovcu te smanjenjem padalina, voda se povlači, a s obzirom na daljnje padaline, aktivnosti će trajati dok se situacija ne stabilizira – objavio je Janković na svojoj Facebook stranici. – Dok je gradonačelnik i DVD Glina s ostalim DVD-ima nosio ispred objekata vreće s pijeskom, ostali stanari zgrada snimali su s balkona! Pametnom dosta – komentirala je jedna žena na Facebooku objavu gradonačelnika. 

Nešto poslije 22 sata jaka kiša padala je i u Kutini gdje su neke ulice pretvorene u potoke, a vatrogasci su pozvani na nekoliko intervencija ispumpavanja potopljenih podruma. No, situacija se brzo normalizirala jer pljusak nije bio dugotrajan.

Obilna kiša padala je i u Zagrebu te Karlovcu. Tijekom noći zagrebački vatrogasci imali su 35 intervencija, od čega 29 ispumpavanja vode, dva izvlačenja vozila iz vode, jednu dojavu u vatri, jednu detekciju plina, jedan požar (madrac u objektu) te jedno uklanjanje stabla. Noćas je oko 2:50 na intervenciji ozlijeđen pripadnik DVD-a Kustošija koji je nesretno pao. Komunicira i hoda normalno, iz predostrožnosti je na promatranju u bolnici, izvijestili su. 

Poplava u Glini nakon olujnog nevremena
1/14
Ključne riječi

Komentara 4

PA
pavlov
08:41 20.08.2024.

Kad je rođina firma gradila kanalizaciju, to joj je prva gradnja takve vrste, pa su malo fulali, ali je rođo najjeftiniji bio!!!! Naučit će s vremenom, ako se nije prebacio u neki drugi biznis-!!!

Avatar marsalka
marsalka
08:30 20.08.2024.

Noirmalno da će biti pod vodom. Glina ne propušta.

GN
gnoj
08:11 20.08.2024.

Posljedica neodržavanja odvodnje i najviše vodo tokova !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije