Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 44
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ugrizao ga za podlakticu

Morski pas napao čovjeka kod Floride: Helikopterom je prebačen u bolnicu u kritičnom stanju

Morski psi u u Aquariumu Pula
Srecko Niketic/PIXSELL
30.06.2024.
u 12:08

Morski psi inače su najaktivniji u vodama oko Floride između travnja i listopada, no ugrizi su i dalje rijetkost. Stručnjaci se slažu da je porast broja napada na ljude posljednjih godina povezan s porastom broja posjetitelja, a ne s porastom broja morskih pasa

Muškarac je teško ozlijeđen u napadu morskog psa na lijevoj obali Floride u SAD-u, priopćile su lokalne vlasti. Napad se dogodio u okrugu Nassau u petak oko 11 sati ujutro, a službenici iz ureda šerifa kazali su da je muškarac brzo gubio krv zbog ugriza na podlaktici.

“Djelujući brzo, službenik se ukrcao na plovilo i stavio čovjeku podvez kako bi zaustavio krvarenje. Zatim je čamcem došao do rampe, gdje su čekali vatrogasci" opisali su iz šerifovog ureda. Muškarac je helikopterom prebačen u bolnicu, piše CNN. Iako je po dolasku bio u kritičnom stanju, očekuje se da će se oporaviti.

Incident se dogodio nedugo nakon što je susjedni okrug Walton zabilježio dva napada morskih pasa u samo sat i pol. Morski psi inače su najaktivniji u vodama oko Floride između travnja i listopada, no ugrizi su i dalje rijetkost. "Ljudi imaju u prosjeku 30 puta veću šansu da ih pogodi grom u Floridi nego da ih ugrize morski pas. Stručnjaci se slažu da je porast broja napada na ljude posljednjih godina povezan sa sve više posjetitelja, a ne s porastom broja morskih pasa" upozorili su iz Udruge za očuvanje ribljeg i divljeg života u Floridi.

Dodaju kako su ugrizi morskih pasa smrtonosni u manje od 1 posto slučajeva, a stručnjaci vjeruju kako se radi o tome da se životinje zabune i misle da napadaju svoj uobičajeni plijen, čemu u prilog ide i činjenica da su gotovo svi napadi na ljude zabilježeni u Floridi okarakterizirani kao "zagrizi i pusti".

GALERIJA Napadi morskih pasa u Jadranskom moru: U jednom su našli ljudske ostatke, zadnja žrtva je Slovenac

Morski psi u u Aquariumu Pula
1/14
Ključne riječi

Komentara 1

Avatar gusjenica
gusjenica
21:49 30.06.2024.

Jedan morski pas je jednog čovjeka ugrizao za koljeno, ali to je bilo kod Floooride. Moš misliti kolikio je bio kad ga je samo ugrizao.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije