OPET GORI

VIDEO Požar kod Zadra gasila četiri kanadera, na terenu brojne zemaljske snage: 'Teško mu je prići, imamo malo puteva'

Foto: Lucia Šarić
1/7
18.08.2024.
u 21:40

Požar je zahvatio područje Bokanjca u Zadru, a kanaderi i vatrogasci na terenu spriječili su širenje na obližnje kuće i vinograd

Na ulazu u Zadar, u naselju Bokanjac, danas iza 17 sati izbio je veći požar koji je zahvatio nisko raslinje i hrastovu šumu. Vatrena stihija zaprijetila je obližnjim kućama i montažnim objektima, no brzom reakcijom vatrogasaca i protupožarnih zrakoplova spriječena je veća materijalna šteta.

O požaru se u 19 sati oglasila Hrvatska vatrogasna zajednica. "Dana 18. kolovoza u 18:03 ŽVOC Zadar zaprimio je dojavu o požaru na otvorenom prostoru na području Zadra, predio Bokanjac. Radi se o požaru niskog raslinja i hrastove šume. Na intervenciji sudjeluje 36 vatrogasaca s 15 vatrogasnih vozila iz JVP Zadar, IVP Zadar, VZŽ Zadarske, Redovne dislokacije Posedarje i Nin, DVD 'Pljusak' Nin, Zadar, Posedarje i Ražanac te četiri protupožarna zrakoplova CL-415. Požar se aktivno gasi", napisali su u 19 sati.

HRT je oko 19:30 izvijestio o trenutačnom stanju na požarištu. "U jednom trenutku čak su četiri kanadera bila u zraku. Stanje je daleko bolje nego li je to bilo u 17 sati, kada je buknula vatra koja je zaprijetila nekolicini montažnih objekata ovdje na Bokanjcu te jednoj vinariji", javili su s terena. "Trenutno se sad sanira požarište i još uvijek ne znamo točno kolika je opožarena površina, no kanaderi su malo prije otišli s ovog mjesta, a na terenu su zemaljske snage."

Županijski vatrogasni zapovjednik Matej Rudić rekao je da vjetar mijenja smjer, pa tako i požar. "Vatrogasi su tu raspoređeni i radimo sve da ga što prije lokaliziramo. Ima polja, ima guste hrastove šume i težak je dosta teren jer je neprohodno. Imamo jako malo puteva pa je teško pristupiti požaru", izjavio je Rudić.

VEZANI ČLANCI:

Ključne riječi

Komentara 2

Avatar Pravi Hrvat Extra Klase
Pravi Hrvat Extra Klase
21:06 18.08.2024.

Ako gori u Zadru ja se bojim za svoga dragoga prijatelja kod kojega sam kao hrvatski raritet zapazio smisao za ironiju i kulturu tolerancije i intelektualne zajebancije nezamisliivu u balkanskom domoljubnom plemenskom društvu. Kumparu drži se i nedaj se.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije