Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 87
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Poziv upomoć

Nakrivljeni telefonski stupovi i žice odnijet će nam krov s kuće!

'          '
''
10.12.2010.
u 17:03

Nekoliko puta zvao sam Službu za korisnike T-HT-a, ali mi svaki put kažu da ne razumiju što želim i tako se opravdaju da ne dođu, kaže A. Tepeš

Obitelj Tepeš, 56-godišnji Antun i njegova dvije godine mlađa supruga Nevenka, iz Strmca Humskog već je mjesec, dva, otkako su zaredale kiše i snijeg, u strahu da im najobičnija telefonska žica koja je spojena pod strehu njihove kuće, ali i susjedne klijeti ne odlomi i dio krova. Naime, četiri telefonska stupa jako su se nakrivila pa se žica prema njihovoj kući i klijeti nategnula, a stotinjak metara niže od kuće žica je gotovo dotaknula tlo.

Bum im žice odrezal

– Zvao sam službu za korisnike T–Hrvatskog Telekoma i prijavio da su se stupovi nagnuli te da se bojim da će mi nategnute žice odnijeti krov s kuće, no kažu mi da ne razumiju što govorim. Mi tu na humskom području govorimo više po slovenski nego po hrvatski, ali ipak imam osjećaj da se samo opravdavaju kako ne bi morali dolaziti. Ak ne dojdeju, bum sve žice škarama odrezal – rekao je Antun.

Dodao je kako je teren na brijegu gdje živi podložan klizanju, što je najvjerojatnije i uzrok što su se nakrivili stupovi.

– Istina je da su tu velika klizišta. Prije 20 godina, kada su kabli za telefon postavljani, bili su pod zemljom, ali ih je klizište dvaput potrgalo. Nakon toga više ih nisu vukli ispod zemlje, nego preko stupova. Ali kada su već znali da zemlja klizi, nije mi jasno zašto su stupove zakopali samo pola metra, a ne više. Mogli su pretpostaviti da će se ovako plitko ukopani nagnuti niz brijeg – rekao je Tepeš.

I njegova supruga Nevenka je u strahu da im žice ne podignu strehu od krova.

– Pa i ovima kaj su nam postavili telefonsku mrežu u interesu je da dojdeju i sve poprave. Ako još jemput padne mokri snijeg na žice, one buju puknule ili bu puknul naš krov. Tko bu onda plaćal popravke? – zapitala se Nevenka.

Popravak u 30 dana

U službi za korisnika T–Hrvatskog Telekoma rekli su nam kako su od Antuna Tepeša zaprimili dojavu o naginjanju stupova, no Tepeševa prijava zaprimljena je tek ovaj četvrtak.

– Nakon dojave o kvaru ili oštećenju naši tehničari procjenjuju o čemu je riječ i izlaze u najkraćem mogućem roku. To je najkasnije 30 dana od prijave – rekli su u službi za korisnike T-HT-a.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije