Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 10
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMO

Od 27. lipnja Jadrolinija održava liniju Zadar – Ancona

Jadrolinija
Foto: Jadrolinija
1/9
30.06.2024.
u 08:00

Tradicija međunarodne plovidbe i spajanja obala Jadrana

Od 27. lipnja, Jadrolinija započinje s plovidbom na međunarodnoj liniji Zadar – Ancona, sve do 06. rujna. U vrhuncu sezone ova će se linija održavati s četiri putovanja tjedno. Liniju održava trajekt Marko Polo, kapaciteta je 1500 putnika i 270 vozila. Liniju Zadar – Ancona putnici odabiru prije svega zbog iskustva plovidbe, a sve uz zadržavanje udobnosti putovanja automobilom jednom kada stignu na svoju destinaciju. Ovaj trajekt, osim garaže i mogućnosti putovanja automobilom, putnicima nudi odličnu ponudu tradicionalnih hrvatskih jela. Putnici često jela restorana na brodu Marko Polo ističu kao vrlo pozitivnu točku iskustva plovidbe.

Foto: Jadrolinija

Svježe namirnice i pažljiva priprema jela dovela je brodske kuhare na dobar glas. Osim večere u restoranu s pogledom na plavetnilo Jadrana, na liniji Zadar – Ancona putnici imaju na raspolaganju ugodna avio sjedala u kojima se mogu opustiti, a za noćne plovidbe tu su i kabine. Također, ovu liniju putnici odabiru prije svega zbog ugodnosti iskustva plovidbe, a sve uz zadržavanje komoditeta putovanja automobilom jednom kada stignu na svoju destinaciju.

Foto: Jadrolinija

Povezivanje hrvatskih otoka s kopnom više je od osnovne djelatnosti nacionalnog brodara Jadrolinije - to je višestoljetna tradicija. Osim što je plovidba Jadrolinije ključna u razvoju otočkih zajednica, ona je i važan faktor u turističkoj djelatnosti Hrvatske, koja uvelike ovisi o ljepotama razvedene jadranske obale. Međutim, uz održavanja veze s brojnim otocima kroz cijelu godinu, Jadrolinija već desetljećima njeguje tradiciju međunarodne plovidbe. Još od vremena parobroda i „Jadrolinija cruises“ koja je nudila krstarenja čitavim Mediteranom, razvijanje ove ponude nacionalnom brodaru bilo je od velike važnosti. U današnje vrijeme u svojoj međunarodnoj plovidbi Jadrolinija uspostavlja snažnu vezu između obala Hrvatske i Italije. Ovu vezu održava međunarodnim linijama Dubrovnik – Bari, Split – Ancona te Zadar – Ancona. Na ovim linijama plovi trajekt velikog kapaciteta s dugom tradicijom međunarodne plovidbe – Marko Polo, a ove je godine održavanje linije Dubrovnik – Bari preuzeo novonabavljeni trajekt Dalmacija, najveći brod u povijesti Jadrolinije.

Foto: Jadrolinija

Međunarodne linije iznimno su značajne za poslovanje Jadrolinije, što zbog direktne veze s Italijom i dolaska u Hrvatskoj rado viđenih gostiju - Talijana, što zbog strateškog razvoja tvrtke. Sezonska linija Zadar – Ancona tako je vrlo čest izbor velikog broja gostiju iz Italije prema odmoru na Jadranu.

S razlogom je slogan Jadrolinije „Odmor počinje na brodu“, jer plovidbom prema svojem odredištu preskače se onaj prvi dan putovanja zasićen gužvama i dugotrajnom vožnjom.

Red plovidbe na liniji Zadar – Ancona možete pronaći ovdje. Također, karte možete kupiti online putem web stranice Jadrolinije.

Foto: Jadrolinija

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije