ZBUNJENI KUPCI

FOTO I toga ima! Sirevi na polici pod videonadzorom. Evo što u Konzumu kažu o tome

Ivica Beti
04.09.2024.
u 08:03

Od prehrambenih proizvoda najviše se kradu suhomesnati proizvodi i alkoholna pića

"Sirevi su pod videonadzorom!" Ta poruka napisana kemijskom olovkom stoji na polici sa sirevima u Konzumovoj trgovini u Prelogu u Međimurskoj županiji. I to ne među skupim sirevima. Ne znajući kako se nositi s krađama, u trgovini su se odlučili na ovakav korak zaštite.

– Konzum s ciljem prevencije ulaže značajna sredstva u zaštitu, kako svojih zaposlenika i kupaca, tako i prodajnih mjesta i centara te svih kategorija prodajnih artikala, no krađe različitih kategorija proizvoda, pa tako i u ovom konkretnom slučaju navedenog sira, nažalost su neizostavan dio poslovanja svakog trgovačkog lanca – piše u odgovoru koji smo dobili iz Konzuma.  

Prema nekim istraživanjima na globalnoj razini, krađe u maloprodaji tvrtkama nose trošak u iznosu od 1,4 posto ukupne prodaje. Od prehrambenih proizvoda najviše se kradu suhomesnati proizvodi i alkoholna pića. Trgovine se nastoje zaštititi kamerama i elektroničkom zaštitom proizvoda, te angažmanom zaštitara. Jedno je domaće istraživanje pokazalo da je u 60 posto krađa razlog osjećaj uzbuđenja ili se krade iz nekog hira, a u manje od deset posto je uzrok neimaština i glad. Najviše se kralo voće i slatkiši.

FOTO Ovdje živi hrvatska elita: U nestvarnom luksuzu u centru Zagreba uživaju Dalić, Kramarić, Petir...

1/22
Ključne riječi

Komentara 8

MM
Mirko_Motika
20:49 03.09.2024.

tko zna tko krade po međimurju. veliko pitanje🙋🏿‍♂️

JF
Jure_Francetić
21:53 03.09.2024.

Stavite i bijelu čokoladu pod video nadzor, jer i ovi koji kradu vole da bidnu musavi dok izjedaju čokolade!

LE
lektor
19:59 03.09.2024.

Sirovi, zecovi, nosovi, štosovi, ježevi, noževi, muževi...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije