danas U VEČERNJEM

Predsjednik Sabora Božo Petrov otkriva sudbinu poreznog USKOK-a i koju promjenu uvodi u Sabor

n
15.11.2016.
u 00:00

– Ako zaista želim biti osoba koja radi svoj posao, moram se baviti i svim onim što se veže za rad Sabora iznutra, dakle rad stručnih službi i svega ostalog unutar Sabora, kaže Petrov

Nakon mjesec dana zasjedanja Sabora, s predsjednikom Sabora i čelnikom Mosta Božom Petrovom razgovarali smo o novostima koje planira uvesti u rad Sabora, ali i izradi Kodeksa o etičkom ponašanju zastupnika koji će, nada se, biti gotov i usuglašen s ostalim parlamentarnim strankama najkasnije do veljače.

Petrov se osvrnuo i na dugo najavljivanu poreznu reformu koja je ovaj tjedan na dnevnom redu Sabora, a prošli je tjedan u posljednji trenutak izmijenjena nakon pregovora Mosta i HDZ-a.

Sabor zasjeda mjesec dana, a vas već nema puno u sabornici. Zašto? Čime se bavite?

Predsjednik Sabora ima protokolarne dužnosti, sastanke koji su bitni za Sabor neovisno od rada u samoj sabornici. Imao sam sastanak s predsjednicom finskog parlamenta na kojem smo, osim suradnje dvaju parlamenta, dogovorili i gospodarsku suradnju. Ako zaista želim biti osoba koja radi svoj posao, moram se baviti i svim onim što se veže za rad Sabora iznutra, dakle rad stručnih službi i svega ostalog unutar Sabora, kao što je priprema proračuna. Radim na svemu tome, a kao i na jednoj novosti koju želim uvesti u Saboru.

>>Cijelu priču pročitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista od utorka ili u našem e-izdanju

U današnjem broju donosimo i sljedeće teme:

>>Piculi rastu šanse, ali dobro kotira i Ostojić

>>Grmoja ide u utrku za dubrovačkog župana?

>>Tuđmanovi transkripti: Što je Manolić na VONS-u rekao o podjeli Bosne?

>>Kako najlakše dobiti bonus za osiguranje automobila?

>>Igor Vori: Ako me Babić pozove, odazvat ću se u reprezentaciju

Ključne riječi

Komentara 5

CR
crocro
23:20 14.11.2016.

Opet prazne sjedalice u Saboru. A mi mislimo da je to prošlost. Više puta "bacim oko" na sjednice slovenskog državnog zbora a tamo mir, red i što je najvažnije dobro popunjene sjedalice. Prvi dan zasjedanja Sabora uvijek je za pamćenje. Ali kako dani prolaze tako i zastupnici odlaze. Možda je njima tamo tijesno u foteljama, možda su im male plaće pa tako protestiraju ili nešto treće ili četvrto. Kažu da su na saborskim odborima. Onda ne treba saborske sjednice jer se ne može bez zastupnika kvalitetno donositi odluke. Saborski odbori , ako su oni razlog izbivanja iz saborske dvorane, trebaju se održavati u vrijeme kada nema sjednice Sabora, odnosno kada je sjednica Sabora, nema sastanaka saborskih odbora. Tako možemo vidjeti tko je na sjednici a tko nije. Najveći je problem kada javnost ne može doznati gdje se nalazi koji zastupnik i koliko je ventualno puta neopravdano izostao. Kazne ne pomažu. Ali bi pomogla zakonska odredba u kojoj bi stajalo: Zastupnik koji tri puta neopravdano izostane sa sjednice sabora, prestaje biti saborski zastupnik a mijenja ga osoba koja je slijedeća po broju glasova u njegovoj izbornoj jedinici. Kao što rekoh, problem je u tome što mi kao javnost ne znamo gdje su zastupnici izvan dvorane. Vidimo npr. nedostaje 100 zastupnika, od koga ćemo dobiti informaciju gdje su oni i kada dobiti takvu informaciju. Samo oduzimanje pozicije saborskog zastupnika zbog neopravdanih izostanaka može riješiti problem popunjenosti sabornice.

BJ
Bjelovar112
21:53 14.11.2016.

e sad da vidimo hoce li taj porezni uskok skoknut do Jadrana i.vidjet kolike se zgrade rade na privatna imena a poduzeca im jako lose posluju i sve pod blagoslovom lokalne samouprave gradova .

DE
dernek
00:07 15.11.2016.

Prazan sabor sramota ali nisu oni krivi mi biraci trebamo misliti koga birati.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije