Kosor u varaždinu

Premijerka prozvala medije: I oni su krivi za antipoduzetničku klimu

jadranka kosor, špancirfest (1)
Foto: Marko Jurinec/PIXSELL
1/12
29.08.2010.
u 12:36

HUP-u je predložila da se objave imena i nazivi 19.000 subjekata koji nemaju nijednog zaposlenog, a generiraju više od 12 milijardi kuna duga.

- Čeka nas jesen s puno posla i puno rada - poručila je danas predsjednica Vlade Jadranka Kosor za svog posjeta Špancirfestu u Varaždinu. Napomenula je kako Vlada najesen počinje izrađivati proračun za 2011. godinu, ali i raditi na jednom velikom projektu vezanom za investicije, odnosno za dodatno uklanjanje prepreka za investiranje u Hrvatsku.

- To je dio provedbe programa gospodarskog oporavka. Inače se sve mjere provode. Nije provedena samo jedna koja je bila vezana uz dogovor sa sindikatima državnih i javnih službi oko regresa, dara za djecu i božićnica. Sve ostalo se provodi u rokovima. Rješavat ćemo i poslove oko završetka pregovora za ulazak u Europsku uniju - rekla je premijerka.

Na novinarsko pitanje vlada li u Hrvatskoj antipoduzetnička klima, kako mnogi smatraju, premijerka je odgovorila da bi ona mogla biti bolja, no prozvala je i medije, koji bi, kako je rekla, mogli dati jedan veći doprinos stvaranju povoljnije poduzetničke klime.

- Trebalo bi govoriti o onima koji i su i u ovako teškim vremenima napravili odlične poslove i napreduju. Primjerice u drvnoj industriji, zahvaljujući i potezima Vlade u prošloj godini, imamo dobre primjere izlaska iz krize. Vlada sluša što govore poduzetnici i mi smo prvi koji smo uspjeli smanjiti neporezna davanja, tzv. parafiskalne namete za 20 ili 25 posto, od spomeničke rente do vodnoga doprinosa. Trebamo puno više raditi na tome da svatko odradi svoj dio posla.

 - Vlada svoj, ali isto tako i lokalna zajednica, naročito kad se govori o ulaganjima. Treba nam i čvršći zakonodavni okvir, da se zakoni često ne mijenjaju - rekla je J. Kosor.

Napomenula je i kako Vlada ne može sve sama, te podsjetila da je, kao jednu od mjera oporavka, Hrvatskoj udruzi poslodavaca predložila da se objave imena i nazivi 19.000 subjekata koji nemaju nijednog zaposlenog, a generiraju više od 12 milijardi kuna duga.

- Što se tiče nelikvidnosti, Vlada je svoj dio posla oko dugovanja javnih poduzeća obavila i javna poduzeća, pogotovo ova velika, danas ne duguju ništa, poput HEP-a. Zahvaljujući tome, struja neće poskupjeti do kraja ove godine, a HEP ima mogućnosti ulaziti u veće investicije - rekla je premijerka.

U Varaždinu je obišla štandove izlagača te istaknula kako je srela mnogo obrtnika koji pokazuju da se i u ovim vremenima krize može poslovati. - Oni pokazuju, a to poručuje i cijeli Špancirfest, upornost i njegovanje ozračja optimizma. To nam također treba - rekla je Jadranka Kosor.

Ključne riječi

Komentara 440

KU
kumajanja
17:05 29.08.2010.

Neki MAMLAZI kazu:Tito je se zaduzival...a sta danas rade tzv domoljubi u lijepoj nasoj? Koliko Titina djeca...imaju tvorinica,evra,dolara...na svojim racunima.., a koliko Tuđmanova bratija od dvista obitelji... i kako su dosli do toga bogstva?! Tito je bio duzan oko 200 milijarda dolara na 20 milijuna stanovika..a koliko nas ADZe domoljubi zaduzise i na koliko milijuna stanovnika..pametnom dosta.

OB
-obrisani-
17:07 29.08.2010.

. ...hartman ........lijevičare fašiste,..???...molim objasni mi...!!! .

PA
patuljčica..
17:06 29.08.2010.

Shvatite da i nacionalistička Srbija nije htjela Jugoslaviju, i njoj je Jugoslavija smetala. To se nažalost, prečesto zaboravlja.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije