VREMENSKA PROGNOZA

Sljedećih dana sve toplije, temperature će prelaziti 38°C: Evo kada slijedi olakšanje

Ilustracija
Foto: PIXSELL
1/3
06.07.2021.
u 08:49

Vruće će danas biti i na krajnjem jugu, gdje će temperatura mora iznositi oko 25°C

U nastavku tjedna očekuje se pretežito vedro i sve toplije vrijeme koje će prekinuti nestabilnosti za vikend. Posebno će vruće biti u četvrtak kada bi temperature mogle biti više od 38°C, no toplinski će val prekinuti mjestimična kiša potkraj tjedna. Prema posljednjim analizama Državnog hidrometeorološkog zavoda, lipanj je u većini Hrvatske bio ekstremno suh. Prošlotjedna kiša znatniju oborinu donijela je samo lokalno pa za mnoga mjesta to znači nastavak suše. 

Na istoku će danas biti između 31°C i 34°C.  Vjetar će biti slab, u Podunavlju sredinom dana do umjeren sjeverni, a uz istočne granice moguć je i poneki oblak. U središnjim predjelima podjednako vruće i pretežno vedro, prognozira Izidor Pelajić za HRT

Sunčano će biti i na zapadu, u gorju ujutro može ponegdje biti magle. Ujutro, osobito podno Velebita, lokalno umjerena bura, danju sjeverozapadnjak. Najniža temperatura u gorju bit će od 12 do 15°C, na moru oko 20°C, a najviša dnevna između 27 i 31°C.

U Dalmaciji će danas biti vruće, a olakšanje na obali donijet će umjeren vjetar s mora. Vruće će biti i na krajnjem jugu, gdje će temperatura mora iznositi oko 25°C.

Vrhunac toplinskog vala na moru će biti u drugom dijelu tjedna. Vrućina će biti osobito izražena u četvrtak, a u petak je moguć predah nakon lokalnih pljuskova na sjevernom dijelu i okretanja vjetra nakratko s jugozapadnog na sjeveroistočni. Na kopnu bi lokalnih pljuskova moglo biti u petak. 

VIDEO Spajaju se tradicija i budućnost, nastaje nova tvrtka Rimac Bugatti

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije