Projekt

Spomen-knjigom Pjesme Vukovaru obilježit će stradanja grada heroja

vukovar
VL FOTO
14.03.2011.
u 16:01

Knjiga imati 500-600 stranica većeg formata, visoku kvalitetu tiska i bit će u tvrdome uvezu. Ovisno o interesu, razmišlja se i o tiskanju ograničenog dijela naklade u kožnatom uvezu.

Kada se 18. studenog ove godine bude obilježavala 20. godina stradanja grada heroja, bit će i prezentacija projekta “Prijatelji Vukovara”, a on se sastoji od izdanja spomen-knjige Pjesme Vukovaru i uređenja spomen-parka.

– Spomen-knjiga sastojat će se od pjesama koje govore o stradanju Vukovara i njegovih građana. U njoj će biti obuhvaćene sve pjesme s takvom tematikom koje su do sada objavljivane po knjigama, novinama, blogovima, kao i one koje su još uvijek nepoznate javnosti i čuvaju se po raznim ladicama – rekao je Denis Peričić, koji je i inicijator projekta.

Knjiga imati 500-600 stranica većeg formata, visoku kvalitetu tiska i bit će u tvrdome uvezu. Ovisno o interesu, razmišlja se i o tiskanju ograničenog dijela naklade u kožnatom uvezu.

– Spomen-knjiga bit će nešto što do sada nije viđeno u Hrvatskoj. Osnovna nam je želja da se i na ovaj način obilježi 20. obljetnica vukovarske tragedije te da svoja stručna znanja upotrijebimo kako bismo dali svoj obol – istaknuo je Pintarić.

Kao dogradnja osnovnog dijela projekta, izdavanja knjige, spominje se i uređenje spomen-parka u Vukovaru. Ova će ideja prije svega ovisiti o interesu građana za kupnju spomen-knjige s obzirom na to da će se uređenje parka financirati isključivo od prodanih knjiga.

– U projekt su uključeni stručnjaci, a dobili smo potporu Grada Vukovara za realizaciju – zaključio je Peričić.    

Ključne riječi

Komentara 1

MZ
martina_zg
13:50 13.07.2011.

Jako lijepo. Dotični Denis Peričić koji toliko drži do Domovinskog rata i žrtava istog podigao je kredit a jamac mu je bila gospođa, udovica tog istog Domovinskog rata i majka troje djece koja već dugo otplaćuje njegov kredit i nema sredstava za život. E pa svaka čast gospodine Peričiću.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije