PROVODI SE ISTRAGA

Ukrajinska poduzetnica prijavila nestanak torbe pune novca: Ostavila ju je ispred kuće u Brelima

Foto: Petar Glebov/Pixsell
1/2
13.01.2024.
u 18:03

Ranije smo pisali kako je kupila tri splitska hotela, odnosno tvrtke u čijem su te nekretnine vlasništvu te njima upravljaju. Potom ih je prodala splitskom poduzetniku

Ukrajinska poduzetnica Tetiana Glyniana, koja je kupila pa prodala tri splitska hotela, prijavila je policiji nestanak torbe pune novca. Dalmatinski portal navodi kako je torbu, u kojoj su bile dragocjenosti i oko 20 tisuća eura, ostavila ispred kuće u Brelima. Kriminalističko istraživanje, kako navodi isti izvor, je u tijeku, a slučaj se po prijavi vodi kao utaja.

Podsjetimo, Večernji list pisao je posljednjih dana o ukrajinskog poduzetnici. Ukrajinski mediji naveli su kako je ona važna akterica u nabavi hrane za ukrajinsku vojsku. Također, spominjalo se kako je prodavala hranu po previsokim cijenama. 

Ranije smo pisali kako je kupila tri splitska hotela, odnosno tvrtke u čijem su te nekretnine vlasništvu te njima upravljaju. Potom ih je prodala splitskom poduzetniku Dijanu Jahjefendiću. Jahjefendić je u statusu člana društva, dok je Glyniana, prema posljednjim informacijama, osoba ovlaštena za zastupanje.

VEZANI ČLANCI:

VIDEO Ukrajina se ukopava dok zauzima obrambeniji stav

 

Ključne riječi

Komentara 19

DU
Deleted user
19:43 13.01.2024.

Sta rec, jadne te sirote izbjeglice iz ukrajine...babuska nije bas previse pametna kad okolo baulja s torbom punom love sumnjivog podrijetla koju posije putem i jos prijavi nestanak policiji koja sad istrazuje ne samo nestanak torbe nego i podrijetlo novca i cime se ona bavi, pa ce jos i u corku kad otkriju sve muljaze. Jedino sto joj mogu poruciti je da prestane lokat tu brlju od ruske votke pa ce i klikeri radit ko svicarski sat.

DU
Deleted user
19:34 13.01.2024.

Prijavila krađu da bi izbjegla plaćanje poreza. Na kupljeno i prodano unutar dvije godine porez je 20%. A onaj podkapacitirani hadezeovac čija žena je isto tako kao slučajno pronašla torbu s eurima kaže ima Soa. Ma nemoj! I jeste složili zakone po mjeri ovakvih ljudi. Kako stranci mogu kupovati nekretnine s torbama punim gotovine ne plaćajući poreze a nekretnine zbog toga postaju nedostupne lokalnom stanovništvu?

BL
blackeder2022
21:13 13.01.2024.

Ha,ha,ha!Oli ova misli da smo idijoti pa da joj povjerujemo?Nema love,nema dokaza,nema potvrde o pirijeklo novaca i transakcija.Ako to nije klasično pranje novxa iz školskih udžbenika,šzo li je?Kladični školski primjer pranja novca mafije kroz nekretninski biznis.Lova iz "kriminala" iz kofera,uložii se u nekretnine,nekretnine se preprodaju,i eto opranog novca.Za male bebe!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije