odlazak

Umro akademik Ivo Padovan, svjetski poznati liječnik

ivo padovan
Boris Sčitar/Pixsell
VL
Autor
Diana Glavina
19.12.2010.
u 21:27

Urednik Medicinske enciklopedije umro je u 89. godini

Jučer je u 89. godini umro akademik Ivo Padovan, svjetski poznati otorinolaringolog, specijalist za rekonstrukcijsku kirurgiju i onkologiju glave i vrata te rehabilitaciju sluha i govora. Iznimnu karijeru započeo je sredinom 60-ih kao šef Klinike za otorinolaringologiju KB Sestara milosrdnica. Godine 1968. osnovao je Ligu za borbu protiv raka i Institut za tumore. Autor je brojnih medicinskih udžbenika, dobitnik brojnih nagrada i glavni urednik Medicinske enciklopedije.

Za izniman doprinos na području rinoplastike dobio je nagradu Svjetskog kongresa otorinolaringologa te 1993. i nagradu za životno djelo. Kruna njegova znanstvenog dostignuća bio je izbor za predsjednika HAZU-a na čelu kojeg je bio od 1997. do 2003. Operirao je tisuće pacijenata, među kojima su bile i mnoge svjetski poznate pjevačke zvijezde, poput Marija del Monaca. Ivo Padovan ima dvije kćeri, a široj javnosti poznata je prof. Ranka Padovan Štern, predstojnica Klinike za radiologiju na Rebru.

Ključne riječi

Komentara 1

TE
teoodd
00:44 20.12.2010.

HVALA PROFESORE ! Pokoj vjecni daruj mu Gospodine.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije