KONAČNO

Zdravko Mamić zaziva pomoć božice pravde

24.04.2004.
u 00:00

Praćen bljeskalicama fotoaparata, nije mi bilo lako svih ovih godina ulaziti u sud jer su me smatrali nekim tko nasrće na zakon i red

ZAGREB - Policajac Ivica J. (35) svjedočio je na suđenju Zdravku Mamiću, nogometnom menadžeru i izvršnom dopredsjedniku NK Dinamo, kojeg terete za sprečavanje službene osobe u obavljanju dužnosti. Riječ je o incidentu što se dogodio 10. siječnja 1995. na raskrižju Gajeve i Tesline kada je "pauk" pokušao odnijeti Mamićev nepropisno parkirani "jaguar".

Ivica J. bio je policajac koji je obavio očevid te je kazao da, koliko se sjeća, policajac zbog kojeg se Mamić tereti nije imao ozljeda. Dodao je da bi u slučaju da je bilo takvih ozljeda, to nadugo i naširoko bilo zapisano u policijskom zapisniku.

Kako je spomenuti policajac bio posljednji svjedok u devet i pol godina dugom procesu, na red su došle i završne riječi. Tužitelj Hrvobran Jajić kazao je kako smatra da je tijekom postupka dokazano da je Mamić uistinu napao policajca. Rekao je da to proizlazi iz iskaza svjedoka koji su nepristrani jer su osobno nezainteresirani za ishod suđenja.

Mamićeva braniteljica Nela Pedišić kazala je, pak, kako tijekom postupka nije dokazano da je Mamić napao policajca jer sve što su svjedoci vidjeli jest "policajac koji je u ruci držao pištolj".

Sudu se obratio i Mamić, koji se prvo ispričao zbog nervoze koju je pokazivao tijekom dugogodišnjeg postupka.

- Ipak sam ja javna osoba i nije mi bilo lako svih ovih godina ulaziti u sud praćen bljeskalicama fotoaparata jer je nakon toga i javnost smatrala da sam osoba koja je nasrnula na zakon i red. Molim vas da budete pravedni jer mi je ovaj dugogodišnji proces ionako najveća kazna, a kontakata između mene i policajca nije bilo - zaključio je Mamić.

Objava presude bit će 27. travnja.

IVANA JAKELIĆ

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije