NEMOJTE TO RADITI

Kažnjeni s više od 1300 eura: Zagrebačka policija u dva dana zaustavila više vozača bez položenog ispita

Šibenik: Policija zaustavljala vozačice i dijelila im ruže povodom Dana žena
Hrvoje Jelavic/PIXSELL
20.07.2024.
u 13:44

Kazne su se kretale od 1000 do 1320 eura, a vozač koji nikad nije išao u autoškolu dobio je uvjetnu kaznu zatvora s rokom kušnje od 12 mjeseci.

Zagrebačka policija izvijestila je o više slučajeva u kojima su na ulicama grada zaustavili ljude koji su se vozili bez da su ikad položili vozački ispit bilo koje kategorije. Kako su poručili, jedna osoba nikad nije ni išla u autoškolu. 

Prva osoba zaustavljena je protekle nedjelje oko 17.10 sati, u Bolničkoj ulici. Kako piše policija, 32-godišnji državljanin Srbije upravljao je osobnim automobilom zagrebačkih registarskih oznaka, a kretao se u smjeru zapada. Kod kućnog broja 43, obavljenim je nadzorom vozila i vozača utvrđeno da upravlja navedenim vozilom prije stjecanja prava na upravljanje motornim vozilima, odnosno bez položenog vozačkog ispita bilo koje kategorije. Vozač je uhićen i prepraćen na Općinski prekršajni sud, gdje mu je izrečena novčana kazna od 1.000 eura.
 
Istog dana oko 19 sati, zaustavljen je i 22-godišnji Slovenac koji je upravljao osobnim automobilom bosansko-hercegovačkih registarskih oznaka po Ulici Vice Vukova, i to iz smjera trgovačkog centra Arene prema kružnom toku navedene ulice. I kod njega se ustanovilo da nema položeni vozački ispit, ali i da nikad nije išao u autoškoli. On je također uhićen, te je dobio kaznu zatvora od 60 dana s rokom kušnje od 12 mjeseci.

Sljedećeg dana u večernjim satima zatečen je i 29-godišnjak koji se vozio Avenijom Dubrovnik u smjeru juga. "Kod kućnog broja 32, obavljenim je nadzorom vozila i vozača utvrđeno da upravlja navedenim vozilom prije stjecanja prava na upravljanje motornim vozilima, odnosno bez položenog vozačkog ispita bilo koje kategorije. Vozač je uhićen i prepraćen na Općinski prekršajni sud, gdje mu je izrečena novčana kazna od 1.320 eura", poručili su u policiji. 
 
Isto se dogodilo i u ponedjeljak oko 20.20 sati, kad je zaustavljen 30-godišnjak koji je vozio Ulicom Hrvatskih branitelja u smjeru sjevera. Zaustavljen je kod kućnog broja 5 te je također uhićen i kažnjen s 1.320 eura, a ista situacija zbila se i u Ulici Svetog Mateja, gdje je zaustavljen 38-godišnji vozač bez položenog vozačkog ispita. 

Šibenik: Policija zaustavljala vozačice i dijelila im ruže povodom Dana žena
1/27

VEZANI ČLANCI: 

Komentara 3

Avatar rubinet
rubinet
17:39 21.07.2024.

Stalno ista pogreška " ljude koji su se vozili bez da su ikad položili vozački ispit" . BEZ DA nije pravilno Treba :A da nisu položili...ili bez položenog ispita.

Avatar neugodan
neugodan
07:59 22.07.2024.

"Avenijom Dubrovnik u smjeru juga"...nisam znao da je ovo moguce

Avatar Rimtutituki
Rimtutituki
18:27 21.07.2024.

Molio bih policiju neka obrati pažnju na korištenje mobitela na semaforima ali i u vožnji. Enormno mnogo vozača ne može se odvojiti od mobitela, skrolaju sadržaje na semaforu umjesto da prate svjetla na istom te događaje na križanju, mnogi taksistii i dostavljači također usred vožnje "kopaju" po mobitelu, prestrojavaju se po zakašnjeloj dojavi, skreću iz desne trake lijevo preko dvije trake.. kaos, svakodnevni!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije