NOVI ULAZ U ZAGREB

Počinju dugo očekivani radovi Sarajevske: 'Ovo će biti prvo proširenje tramvajske mreže'

Zagreb: Tomašević sa suradnicima obilježio početak radova na proširenju i rekonstrukciji Sarajevske
Foto: Zeljko Lukunic/PIXSELL
1/9
24.10.2024.
u 13:14

Projekti će obuhvatiti proširenje ceste na tri kolne trake u svakom smjeru, kao i izgradnju pješačkih i biciklističkih staza. Ukupno će biti obnovljeno 1,8 kilometara ceste, dok nova tramvajska pruga povezuje Aveniju Dubrovnik s Ranžirnim kolodvorom.

Započela je dugo očekivana rekonstrukcija Sarajevske ceste, a svečano otvorenje predvodio je gradonačelnik Zagreba, Tomislav Tomašević. Ovaj projekt, koji se obećava već četiri desetljeća, napokon je na pomolu, iako su neki prolaznici skeptični, ističući da "dok ne vide, ne vjeruju".

Projekti će obuhvatiti proširenje ceste na tri kolne trake u svakom smjeru, kao i izgradnju pješačkih i biciklističkih staza. Ukupno će biti obnovljeno 1,8 kilometara ceste, dok nova tramvajska pruga povezuje Aveniju Dubrovnik s Ranžirnim kolodvorom. Ovaj korak značajno će poboljšati javni prijevoz u južnom dijelu grada. Vrijednost projekta procijenjena je na 25 milijuna eura, uz sufinanciranje iz fondova EU, a završetak radova planiran je do kraja 2025. godine.

Ovaj dugoočekivani projekt označava značajan korak prema realizaciji južnog ulaza u grad, te će cesti omogućiti da postane avenija koja će povezivati most Mladosti s Ranžirnim kolodvorom. “Napokon možemo ostvariti ono što smo najavljivali. Nakon svih tih godina obećanja, ovdje smo da potvrdimo da će radovi početi ove godine,” izjavio je Tomašević. Istaknuo je da su pripreme za radove započele u ponedjeljak, a današnje otvaranje označava važan trenutak za Zagreb.

Rekonstrukcija Sarajevske ceste obuhvatit će proširenje na tri kolne trake u svakom smjeru, uz obostrane pješačke i biciklističke staze. Također, projekt uključuje izgradnju nadvožnjaka preko kolodvora, što će omogućiti izlaz na zagrebačku obilaznicu i autocestu. Tomašević je naglasio važnost ovog projekta za rasterećenje prometa u gradu te je najavio kako će Sarajevska cesta biti ključna za proširenje tramvajske mreže. "Ovo će biti prvo proširenje tramvajske mreže u Zagrebu nakon dugog vremena, a ubrzo planiramo i proširenje na Hazelovu ulicu," dodao je.

Ukupna vrijednost projekta iznosi 25 milijuna eura, a završetak radova planiran je do kraja 2025. godine. Tomašević je izrazio ponos što je grad Zagreb napokon u poziciji da realizira ovaj strateški projekt, naglašavajući da je to samo jedan od niza drugih projekata koji će poboljšati kvalitetu života građana. U sklopu nove tramvajske pruge bit će izgrađeno osam tramvajskih stanica i okretište, što će dodatno unaprijediti javni prijevoz u južnom dijelu grada.

>>> Proširenje Sarajevske ulice

Zagreb: Tomašević sa suradnicima obilježio početak radova na proširenju i rekonstrukciji Sarajevske
1/33

Komentara 1

KU
kublajkhan
15:14 24.10.2024.

Gradonačelniče, vaša pojava asocira na stari hrvatski film "Izbavitelj". Pogledajte film i nakon toga se pogledajte u ogledalo. Hvala

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije