NAJBRŽI U BARCELONI

Vettel: Ovo je veliki korak naprijed

Formula 1 Ferrari driver Sebastian Vettel speaks to journalists during a press conference in Moenchengladbach, Germany, 5 March 2015. Vettel advised students of the Hochschule Niederrhein on the international competition 'Formula Student' at the headquart
Foto: DPA/PIXSELL
1/5
22.02.2016.
u 21:40

- Bolje je nego biti zadnji, ali nije toliko važno. Radije bih bio prvi za mjesec dana - rekao je Vettel.

Iako je sretan s današnjim najbržim vremenom na prvom danu prvog predsezonskog testa u Barceloni, Sebastian Vettel priznaje kako bi radije bio prvi za mjesec dana kada počinje nova sezone formule 1.

Ferrarijev vozač je prvi dobio priliku sjesti u SF16-H na Circuit de Catalunya-Barcelona i odradio je 69 krugova, a najbrži je odvezao s vremenom 1:24.939.

Vettel je tako bio brži skoro pola sekunde od Lewisa Hamiltona u Mercedesu, ali Britanac je bio daleko najzaposleniji čovjek na stazi danas s odvezenih 155 krugova.

Nijemac priznaje kako bi volio da je napravio više, ali kaže i kako su u talijanskoj momčadi jako sretni s ovogodišnjim bolidom.

- Mislim da je veliki korak naprijed. Ovo je bio naš prvi pravi dan i naše prvotne impresije su odlične. Jako smo sretni s bolidom i ja bi više volio da sam odradio još krugova. Ne bih rekao da smo imali problema, ali prirodno je, kada je sve novo, da imate nekih poteškoća. Morate stati i provjeriti, a te stvari traju - rekao je četverostruki svjetski prvak.

A za najbrže vrijeme, Vettel dodaje:

- Bolje je nego biti zadnji, ali nije toliko važno. Radije bih bio prvi za mjesec dana.

Nijemac se osvrnuo i na poboljšanje u vidu pogonske jedinice.

- Probali smo neke nadogradnje. Prošle godine su dečki napravili čudo i od tada rade naporno. Naravno da je bolje nego što je bilo.

>> Hamilton odgovorio Vettelu: Njegovi komentari su smiješni!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije