DIZAJN

Grand Prix Zgrafa otišao švicarskom studiju Peng Peng

'zgraf_nnn_kul_180312'
Foto: 'Barbara Saric'
18.03.2012.
u 14:30

Mnogi se radovi odnose na ekologiju, a posebno se istaknuo Tomislav Lerotić redizajnom piktograma koji podsjeća na recikliranje

Dobitnici Grand Prixa 11 Zgrafa su švicarski dizajneri Klaus Fromherz i Martin Geel iz studija Peng Peng za promotivne plakate Radne potpore. Dizajner plakata i dobitnik glavne lanjske nagrade Nikolas Troxler – u petak je u MSU otvorio samostalnu izložbu, a u subotu su on i Barbara deWilde održali predavanje. Ovogodišnji Zgraf predstavlja se pod nazivom "Danas je jučer bila budućnost" na kojem izlaže 110 autora i autorskih timova iz cijeloga svijeta. Najviše je radova iz kategorije Tiskana sredstva promocije – komunikacije (plakati) koji su zastupljeni na izložbi. Tu su još kategorije: izdavaštvo, vizualni identitet, ambalaža, tipografija, dizajn za film ili elektronske medije, signalistika te kategorija specifični segmenti vizualnih komunikacija. Dobar dio tematskih radova odnosi se na ekologiju među kojima se izdvaja Tomislav Lerotić s redizajnom piktograma na ambalaži koji korisnika.

- Redizajnirao sam postojeći piktogram, koji upućuje da se ambalaža odloži u jednu posudu što ekološki i gospodarski nije prihvatljivo. Zalažem se da ambalažni otpad ne postane smeće, da se odlaže u posude za odvojeno prikupljanje otpada, da ambalazni otpad (vrijedne sekundarne sirovine) budu bolje iskorištene - kaže Tomislav Lerotić.

U revijalnom dijelu izlažu velika dizajnerska imena s četiri kontinenta!

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije