Gostovanje

Splitska predstava Did i repa oduševila na gostovanje u Berlin

gostovanje, Did i repa, Berlin,
arhiva VL
12.06.2013.
u 15:02

Prvog je dana izvedbi prisustvovao velik broj Hrvata nastanjenih u njemačkom glavnom gradu, dok su sutradan izvedbu gledali pretežno nastavnici i djeca berlinskih osnovnih škola, kojima nepoznavanej jezika nije nimalo smetalo

S nagrađivanom predstavom Anice Tomić i Jelene Kovačić Did i repa Gradsko kazalište lutaka Split nastupilo je 9. i 10. lipnja u najvećem berlinskom kazalištu za djecu i mlade „Theater an der Parkaue“. Predane i energične izvedbe pred prepunim gledalištem nagrađene su dugotrajnim pljeskom i ovacijama publike među kojom je sjedio i Veleposlanik RH u Berlinu, dr. Miro Kovač.

Zvuci Dalmatinske zagore, odjeci gange i koraka Vrličkog kola kojima je inspirirana predstava, odjekivali su dvoranom Bühne 2. Mnogi su s predstave izašli suznih očiju, a čestitke na prigodnom domjenku nakon predstave pljuštale su na različitim jezicima, hrvatskom, njemačkom, engleskom…

Prvog je dana izvedbi prisustvovao velik broj Hrvata nastanjenih u njemačkom glavnom gradu, dok su sutradan izvedbu gledali pretežno nastavnici i djeca berlinskih osnovnih škola. Pokazalo se da im nepoznavanje hrvatskog jezika ne predstavlja barijeru niti umanjuje užitak u predstavi, a mnogi mali gledatelji su po završetku predstave čekali glumce dozivajući ih: „Baba! Dida!“

Predstava u Berlinu bila je premijerna za  Laru Živolić koja je u ulogu Unučice \'uskočila\' zadnji čas, umjesto Mie Roknić.

Ovo je gostovanje realizirano pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture Republike Hrvatske i dio je programa festivala hrvatske kulture u Njemačkoj Kroatien Kreativ 2013 kojeg organizira i koordinira udruga Hrvatska kreativno 2013, a održava se povodom pristupanja Hrvatske Europskoj uniji.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije