NEDOSTATAK NAPADAČA

Hrvatska u Turskoj bez Livaje i Petkovića, Dalić ne želi zvati nijednog novog igrača

KATAR 2022 - Zagrijavanje nogometaša Hrvatske i Maroka uoči početka susreta
Goran Stanzl/PIXSELL
Autori: Vecernji.hr, Hina
26.03.2023.
u 15:25

- Neću zvati nijednog novog igrača. Imamo još i Musu i Kramarića za poziciju središnjeg napadača, pa ćemo razmotriti sve te opcije i vidjeti koja je najbolja opcija za Tursku - rekao je izbornik Dalić dan nakon remija protiv Walesa

Hrvatska nogometna reprezentacija otputovat će u ponedjeljak u Tursku bez dvojice napadača Marka Livaje i Brune Petkovića, priopćio je Hrvatski nogometni savez (HNS) u nedjelju.

Petković je uoči okupljanja zadobio ozljedu koljena, a usprkos naporima liječničke službe, neće moći konkurirati za ogled protiv Turske u utorak 28. ožujka u Bursi.

U Tursku zbog ozljede neće putovati niti Marko Livaja, koji je u dvoboju protiv Walesa zadobio udarac u leđa tijekom prvog poluvremena, a zbog kojeg je morao izaći iz igre početkom nastavka.

Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić je danas ranije na konferenciji za medije rekao da neće zvati novog napadača u ovom ciklusu.

- Neću zvati nijednog novog igrača. Imamo još i Musu i Kramarića za poziciju središnjeg napadača, pa ćemo razmotriti sve te opcije i vidjeti koja je najbolja opcija za Tursku - rekao je izbornik Dalić dan nakon remija protiv Walesa.

KATAR 2022 - Zagrijavanje nogometaša Hrvatske i Maroka uoči početka susreta
1/16

Izbornik Dalić je istaknuo kako je zadovoljan hrvatskom igrom, ali je i svjestan da su bodovi potrebni.

- Moramo se vratiti. Nebitno je kad će nam osvojiti te bodove, bolje bi bilo što prije. Turska će biti nezgodna na gostujućem terenu, a s igračima moram razgovarati o koncentraciji. Nemam primjedbe na generalnu igru, dečki su ispoštivali sve, samo na tu koncentraciju.

Idući protivnik Turska je prema mnogima, pa i prema izborniku, najteži protivnik vatrenih u ovoj kvalifikacijskoj skupini.

- Čekamo da se Ladić vrati iz Armenije, gledao je utakmicu, pa će nam iskomentirati kakvi su oni. Bit će to nezgodna i teška utakmica, Turska i mi smo favoriti za prva dva mjesta u ovoj skupini. Bitno je vratiti se da nas ne poljulja. Zasad nas nikad nije poljuljalo, nadam se da neće ni sad - rekao je Dalić, pa dodao:

- Žao mi je najviše publike u Splitu i razočarani smo, ali ne smijemo dopustiti da posljedice budu velike. Imamo svoj cilj, a to je plasman za Euro.


 
 

Komentara 10

KA
kažemja
16:16 26.03.2023.

Livajin učinak do 54 minute u Splitu=0! Tako da njegovim izostankom ne gubimo ništa.Ubaciti Oršića,za njega je utakmica u Turskoj na kontranapad idealna.

DU
Deleted user
17:27 26.03.2023.

Ne proradi li ovaj mali novi, Musa, načekat ćemo se za zabit gol, možda koji obrambeni u skoku iz kornera ..

PE
Pendrek57
18:36 26.03.2023.

Dalicu, pa kako to da neces Livaju penalcic. O da pa tu nema penala, nije to HNL.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije