VELIKI FINANCIJSKI PROBLEMI

Ian Thorpe na rubu financijskog sloma

Ian Thorpe
AFP
13.02.2010.
u 13:58

Nekadašnja najveća zvijezda svjetskog plivanja, Australac Ian Thorpe, objavio je kako je upao u velike financijske probleme nakon što mu je globalna kriza “pojela” osobnu ušteđevinu.

Thorpe, koji je u sportskoj mirovini od 2006. godine, australskim je novinarima priznao kako se nalazi u ozbiljnim problemima, a da stvar bude gora,  u posljednje je vrijeme odbio mnoge dobre sponzorske ponude u želji da se potpuno posveti studiju lingvistike i psihologije.

Kada je poznati australski radijski voditelj Alan Jones čuo za nevolje svoga prijatelja, odmah je nazvao šeficu jedne lokalne banke, zamolivši je da pomogne posrnulom "Thorpedu".

- Bilo je očito da Ian nije sve posložio kako treba. Imao je mnogo gubitaka, a nije ni znao gdje mu je sav novac i investicije. U tom području nije imao nikakvih treninga, budući da je toliko vremena provodio trenirajući u bazenu - kazao je Jones.

Danas 27-godišnji Thorpe osvojio je pet olimpijskih zlata, 11 puta je bio svjetski prvak, a tijekom karijere je srušio 13 svjetskih rekorda. Nakon svega što ga je pogodilo u posljednje vrijeme zaželio je samo “sretan i jednostavan život”.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije