NIKO KRANJČAR Povratnik u reprezentaciju

Kranjčar: Mene, nažalost, još nisu prodali

13.02.2009.
u 08:29

Od kolovoza prošle godine reprezentaciju je gledao samo na TV-u, ozljeda gležnja i nekoliko sitnijih problema udaljili su ga od Bilićeve vrste. I vratio se sjajno, postigao je pobjednički pogodak za Hrvatsku u igri protiv Rumunjske.

- Ma pogodak i nije nešto posebno, no lijepo je zabiti gol. Ipak, važnije mi je što sam napokon opet igrao, što sam zdrav - govorio je Niko nakon što je jučer izravno iz Bukurešta stigao u Englesku.

Tko su mi treneri?
U TV naslonjaču nije uživao gledajući kockaste u vrijeme svojih ozljeda.

- To je teško, mnogo je lakše igrati nego gledati i žaliti što niste s dečkima. Možda je nekomu teško shvatiti da je igranje za reprezentaciju posebno, mnogo drukčije nego u klubu. Znate da igrate za svoju zemlju - rekao je Kranjčar.

Kad je sletio na Otok, znao je da Tony Adams više nije trener njegova Portsmoutha, ali nije znao za dva nova šefa.

- Nemam pojma, kako se zovu? - pitao je Niko.

Jeste li čuli da je i Slaven Bilić bio kandidat za Portsmouth?

- Nisam, nemam pojma, ali i da sam čuo ne bi to ništa promijenilo jer znamo da je izbornik rekao da ostaje voditi Hrvatsku.

No, razgovarati o Portsmouthu baš mu i nije posebno drago, situacija je prilično teška.

- Stalno činimo iste pogreške i potom primamo golove. A nemamo nimalo loše igrače, nije lako odgonetnuti u čemu je problem - nije znao točno odrediti što ne valja.

Možda je problem u velikoj promjeni, mnogo je igrača otišlo, a novih došlo.

- Prodan je cijeli vezni red koji je prošle sezone osvojio FA kup. A nije lako ponovo složiti momčad. Tottenham se pojačao velikim imenima, pa vidite da ni on ne može tako brzo složiti momčad.

Rado bi otišao
No, nije Portsmouth prodao baš sve vezne igrače, jedan je ipak ostao.

- Da, nažalost, ja sam ostao - pomalo je tužno rekao Niko Kranjčar, kojega u subotu čeka utakmica s bogatim i pojačanim Manchester Cityjem. I za engleske medije Niko je izjavio da bi rado otišao u veći klub. Bilo bi lijepo, no borba za ostanak u engleskoj ligi ipak je njegova trenutačna realnost.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije