Odgovor Štimcu

Novinari nisu krivi i za izbornikov predug jezik

igor štimac
Marko Mrkonjić/PIXSELL
Autor
Ante Buškulić
19.11.2012.
u 20:45

Štimac je, čini se, predugo bio u oporbi, 
pa je navikao da može svašta govoriti

Možda su novinari bili krivi što su hladnokrvno zatajili oduševljenje nacije kada se Štimac sklupčao pod skute zakletog neprijatelja Zdravka Mamića. Možda smo bili krivi i kada nismo podijelili oduševljenje eksperimentom Radošević uoči Belgije ili što nismo prepoznali nedavni spektakl u Rijeci. No, za “slučaj generali” novinari Igoru Štimcu nisu ništa krivi.

Izbornik se u općoj euforiji zaletio i u TV kamere, nakon što je stigao u Pakoštane, izjavio: “Pozvat ću generale da izvedu početni udarac na našoj idućoj kvalifikacijskoj utakmici!” Nikakva poruka na Facebooku, nikakva prijateljska utakmica, nikakav izgovor što sada Štimac traži. A najmanje izvlačenje iz konteksta. Riječ je isključivo o euforiji i dugom jeziku osobe koja je godinama bila u oporbi i navikla je da smije svašta govoriti. I tražila je, na razne načine, saveznike među novinarima, ponajviše onima koji “stvaraju kaos i ne razmišljaju koliko štete društvu”, kako danas voli reći.

Ti novinari nisu izmislili ni prepakirali njegov poziv generalima niti su isforsirali reakcije na njega. One su same došle... “Nemojte se ljutiti, ali vi ne spadate u krug meni dragih ljudi”, rekao je nedavno na presici Štimac. Nemojte se ljutiti, ali ja više vjerujem svojim ušima nego vašim lamentacijama i izmotavanjima na Facebooku, poštovani izborniče.

>>>Štimac: Moja izjava o generalima izvučena je iz konteksta!

Ključne riječi

Komentara 11

JK
jkaralic
16:43 20.11.2012.

Svima ja nama Hrvatima izletilo ne samo Stimcu!

LO
lovrekovic
14:10 20.11.2012.

Bolje bi mu bilo da se više posveti poslu. Bilo bi jako loše da ih sada uhvati euforija i sve se prokocka. hajdemo ga podržati u poslu, a ne stalno pljuvati po čovjeku.

AR
arjavas
09:31 20.11.2012.

Ovaj komentar g. Buškulića je vrlo blag i pomirljiv i na neki način čak i pozitivan za "IŠ" . Potitivan u tom smislu što se izjave pripisuju trenutnoj euforiji i dugom jeziku. Po meni "IŠ" je narcisoidan tip koji želi u svakom trenutku biti u centru pozornosti i koji će sve napraviti da to tako i bude ( to se najbolje vidi iz načina kako je brzo sklopio pakt sa , dotad "smrtnim neprijateljem" Mamićem , a i sa Šukerom koji je podržavao Markovića). I ovo sa generalima je bilo isključivo radi samopromocije, ,. Ova izmotavanja nako izjave pa , prebacivanje krivice na novinare , samo govore o kakvom se karakteru radi . Umjesto da veli , zaletel sam se u izjavi , bilo je u trenutku radosti , nisam konzultirao ni generale ni HNS, on laže i svaljuje krivicu na druge , preokreće izjavu . Samo se sve dublje zapetljava. Sada to i Vrbanović želi relativizirati , pričom da valda generali smiju doći na utakmicu . Kao da je to sporno ? "IŠ" se igra sa reprezentacijom , vidjeli smo da su Nijemci opomenuli Manđu radi samo bezezlenog salutiranja.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije