POJAČANJE Plavi i Robert Kovač su zajedno, sretan može biti i Slaven Bilić

Robert Kovač: U Dinamu sam jer želim igrati

29.01.2009.
u 19:25

Godinu i pol dana braća Mamić željela su taj potpis. U ljeto 2007. Anici se nije išlo u Zagreb, a Zdravko nije želio imovinu staviti na bubanj. Četvrtak, 29. siječnja 2010. - Robert Kovač je Dinamov nogometaš.

Plaća milijuna eura
- Sve je gotovo. Sve su strane potpisale. Iznimno smo sretni i zahvaljujemo Robertu Kovaču što je odlučio i sam sudjelovati u transferu. Naime, odlučio je odreći se svog dijela samo da se posao završi - govorio je u zagrebačkoj zračnoj luci Dinamov izvršni dopredsjednik Zdravko Mamić.

Što je to konkretno?

- Ne mogu govoriti o iznosima, takav je dogovor.

Odšteta Borussiji iz Dortmunda iznosila je oko 1,5 milijuna eura, a za godinu i pol (transfer do ljeta 2010. godine) Dinamo će platiti oko milijun eura. Veći dio te odštete Robi je izvadio iz kućnog budžeta.

Ne sjećamo se kada smo Mamića vidjeli tako raspoloženog.

- Kovačev dolazak u Dinamo zapravo nam donosi veliko poštovanje suparnika, a 20 smo posto bolji - zaključio je dopredsjednik plavih.

I iz Dortmunda su se čuli vedri tonovi, Robert Kovač bio je na izlaznim vratima obiteljske kuće u Dortmundu i kretao prema Antalyi, odmah je krenuo k momčadi Marijana Vlaka.

- Sretan sam što je sve završeno, i to prilično brzo - kazao je Robert Kovač.

U srijedu je bio kandidat za momčad Borussije u kup-susretu, ostao je na klupi.

- Kad sam vidio da ne igram, očekivao sam da će me pustiti u Dinamo. Glupo je sjediti na klupi, a da vam i za to daju velik novac. Imao sam dobru plaću. U Dortmundu su bili vrlo korektni, lijepo je što mi nisu stvarali probleme, a veselim se što smo sve brzo ujutro sredili i potpisali pa sam mogao odmah na pripreme.

Robert se treba uigrati s plavima, fizički je spreman. Pripreme bundesligaša završene su, kup je odigran, počinje prvenstvo.

Prvi su (smo) na tablici
Dojam je da Robert ne zna previše o svojim novim suigračima, o momčadi.

- Znam da su prvi na tablici - kaže mlađi Kovač.

Mislite, prvi ste, sad ste i vi član Dinama.

- Da, da, prvi smo, moram se na to naviknuti - zaključio je naš reprezentativac, koji će se možda prije vratiti s priprema jer se reprezentacija okuplja 8. veljače, a on je pozvan.

I izbornik može biti zadovoljan, nakon što ponovo nije igrao za dortmundski klub, očito je da bi Robert i na proljeće u Njemačkoj sjedio na klupi, a ovako će igrati. I ne samo u ovim kvalifikacijama, mogao bi igrati i duže od toga jer s plavima je potpisao ugovor na godinu i pol dana.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije