Vjeronaučna olimpijada 2014.

Gimnazije izgubile bitku s koprivničkom Srednjom školom na gosparu Stojkoviću

Vjeronauk
Foto: Marijan Sušenj/PIXSELL
28.02.2014.
u 14:00

Prvi put idemo na državno, dat ćemo sve od sebe da u Šibeniku što bolje predstavimo školu i biskupiju - kaže vjeroučitelj Dodlek

Tko je dao osnovati Sveučilište u Dubrovniku? Ivan Stojković. Pitanje je to na koje su jedino učenici koprivničke Srednje škole znali odgovor i koje im je donijelo pobjedu na biskupijskoj razini Vjeronaučne olimpijade. Tema jubilarnog 10. natjecanja iz vjeronauka, održanog prošli tjedan u Varaždinu, bila je “Katolička Crkva i znanost - doprinos i odnosi“.

Farmaceutski tehničari

Ekipa Srednje škole Koprivnica je prvi put osvojila prvo mjesto i tako izborila nastup na državnom natjecanje u Šibeniku koje će se održati od 2. do 4. travnja. Predvođeni mentorom Dejanom Dodlekom najviše znanja pokazali su Karlo Bubnjar, Petra Kukec, Ines Pintarić i Petra Posavec. Svi oni pohađaju 3. j razred i budući su farmaceutski tehničari.

- Posebno sam ponosan na svoju ekipu jer smo uspjeli pobijediti u konkurenciji sa svim gimnazijama sjeverozapadne Hrvatske što samo dokazuje da i naša škola ima izuzetno kvalitetne i motivirane učenike. Budući da smo prvi put sudionici državnog natjecanja nismo ispred sebe stavili nikakav imperativ, ali naravno da ćemo dati sve od sebe da što bolje predstavimo našu školu i našu biskupiju - istaknuo je vjeroučitelj Dodlek.

Kao ekipa koprivnički srednjoškolci drugi put su sudjelovali na Vjeronaučnoj olimpijadi. Lani su osvojili treće mjesto.

- Ove godine odlučili smo ići do samog vrha. Sad smo jako sretni i ponosni jer su se isplatile sve naše pripreme i višednevno učenje - kazala je P. Kukec.

Zajednički izlet

Na Vjeronaučnoj olimpijadi okupilo se 10 srednjoškolskih ekipa iz Međimurske, Koprivničko-križevačke i Varaždinske županije. U završnici su, osim pobjedničke, sudjelovale i ekipe iz Prve gimnazije Varaždin, Gimnazije Fran Galović Koprivnica, Gospodarske škole Varaždin i Gimnazije Josipa Slavenskog Čakovec.

U kategoriji osnovnoškolaca najbolje rezultate ostvarili su učenici iz Hodošana.

“Svim članovima ekipa uručena su priznanja za sudjelovanje na natjecanju, a deset najboljih ekipa (po pet iz osnovne i srednje škole) bit će nagrađeno zajedničkim izletom u organizaciji biskupijskog Katehetskog ureda”, istaknuli su iz Varaždinske biskupije.

Komentara 2

DU
Deleted user
19:56 28.02.2014.

Drago mi je da su djeca uključena u ovo natjecanje. Možda će znanje (koje uči religija) ovih mladih ljudi u budućnosti promjeniti sadašnji moral (etiku) političke elite npr kradež, dvoličnost, jal, ne dijeljenje, laž, licomjerje itd.

SV
svarog
15:46 03.03.2014.

nevjerojatno, u 2013 godini djecu se uci glupostima...iskreno se nadam da ce uskoro shvatiti kakva obmana je svaka religija...umjesto da uce strane jezike ili informatiku ,oni se bave imaginarnim prijateljem...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije