nepravomoćno osuđen

Glavaš: Otišao sam u BiH, ali nisam pobjegao. Nemam namjeru odslužiti ni jednog dana u zatvoru

Zagreb: Branimir Glavaš proglašen krivim za zločine iz 1991. godine
Foto: Josip Regovic/PIXSELL
1/3
14.11.2023.
u 23:50

Glavaš je u BiH otišao i 2009. godine, nakon prve presude, a tamo je i odslužio dio kazne

Branimir Glavaš, nepravomoćno osuđen na sedam godina zatvora, na svom Facebooku objavio je kako je otišao u Bosnu i Hercegovinu. "Za svaki slučaj. Što je budali i sucu u glavi nikada se ne zna", objavio je, a kao svoju lokaciju označio Drinovce.

"Otišao sam u BiH, ali nisam pobjegao. Imam dvije putovnice. Ne želim više živjeti u Hrvatskoj. Ja sam ovu državu stvarao, ali nisam je zamišljao ovakvu kad sam stavljao glavu na panj. Nemaju niti jednog dokaza. Ovo je politička namještaljka. Nemam namjeru odslužiti ni jednog dana u zatvoru", rekao je Glavaš za 24sata.

Županijski sud u Zagrebu na ponovljenom slučaju nepravomoćno je osudio Glavaša na sedam godina za ratni zločin nad osječkim Srbima 1991. godine. Uz njega je osuđena i Gordana Getoš Magdić na četiri godine, dok su Dino Kontić i Zdravko Dragić dobili tri godine.

Nakon izricanja presude, Glavaš je sucu rekao: "Sram vas bilo, nabijem na k**ac vas i vaš sud". Napustio je sudnicu te, unatoč nepravomoćnoj presudi, izašao slobodan. Prema pojašnjenju suca, istražni zatvor Glavašu nije određen zbog odluke Ustavnog suda iz 2015. prema kojoj je već odslužio pet godina, dva mjeseca i 27 dana kazne. Glavaš je u BiH otišao i 2009. godine, nakon prve presude, a tamo je i odslužio dio kazne.

VIDEO Glavaš vikao na izlazu iz sudnice: "Sram vas bilo, nabijem vas..."

Ključne riječi

Komentara 15

Avatar markoii123
markoii123
09:23 16.11.2023.

Samo nek ostane u svojoj državi i nikad se ne vrati. Mučenje nedužnih civila nije domoljublje.

AL
AlfaMike
13:15 15.11.2023.

Oči su ogledalo duše.

SP
Spezzi
11:23 15.11.2023.

Da nije bilo Glavaša, Osijek bi bio novi Vukovar a srbo.čet.nici. (nesmješ ih više tako ni zvati) bi došli ne do Zagreba, nego do Ljubljane. Sramota hrvatske države da ijednom branitelju sudi, dok srpski zločinci čak u odorama hrvatske policije slobodno šeću hrvatskim gradovima. sve zahvaljujući koaliciji.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije