Mato Franković u Imotskom

Gradonačelnik Dubrovnika: 'Dvije rečenice su ključne. Bog i Hrvati i Za dom spremni'

Split: HDZ predstavio kandidate za X. izbornu jedinicu
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
1/3
21.07.2024.
u 18:22

"Često neki pokušavaju relativizirati Domovinski rat i naše nasljeđe iz Domovinskog rata, na koje možemo i moramo biti ponosni. Ponovit ću ovdje riječi pokojnog generala Nojka Marinovića: 'Našu djecu moramo učiti da pamte, ali ne i da mrze, jer pamćenje je alat, a mržnja golem teret'", kazao je dubrovački gradonačelnik.

Gradonačelnik Grada Dubrovnika Mato Franković sa suradnicima, na poziv gradonačelnika grada prijatelja Imotskog Ivana Budalića, sudjelovao je u Cisti Velikoj na svečanom otvorenju Spomen parka "Mate Vučak Čigra", u spomen na poginulog pripadnika 3. imotske bojne, 4. gardijske brigade. Svečanosti su nazočili i izaslanik predsjednika Hrvatskog sabora i gradonačelnik Imotskog Ivan Budalić, potpredsjednik Vlade i ministar branitelja Tomo Medved, pripadnici hrvatskih postrojbi, predstavnici udruga, obitelji branitelja te brojni drugi uzvanici.

Organizatori su bili Kulturno-umjetnička i sportska udruge Cista Velika, Udruga Imotski Sokolovi i Udruga veterana 4. Gardijske brigade. Svečanosti otvorenja spomen-parka nazočili su i pročelnica Upravnog odjela za poslove gradonačelnika Ivana Brnin, pročelnik Upravnog odjela za proračun, financije i naplatu Ante Vojvodić te predstavnik Zavičajnog kluba Imoćana u Dubrovniku Blaž Pezo.

U ime Grada Dubrovnika, u svom obraćanju prisutnima gradonačelnik Franković je izrazio poštovanje svim žrtvama Domovinskog rata i njihovim obiteljima. "Ono što moramo raditi je njegovati kulturu sjećanja. Često neki pokušavaju relativizirati Domovinski rat i naše nasljeđe iz Domovinskog rata, na koje možemo i moramo biti ponosni. Ponovit ću ovdje riječi pokojnog generala Nojka Marinovića: 'Našu djecu moramo učiti da pamte, ali ne i da mrze, jer pamćenje je alat, a mržnja golem teret.' I zato upravo i ovaj spomenik Matu Vučku Čigri, njegujmo kulturu poštovanja i pamćenja da znamo koliko smo teško stekli našu slobodnu i neovisnu Domovinu", rekao je gradonačelnik Franković te je posebno zahvalio svim postrojbama što čuvaju sjećanja na Domovinski rat.

Na kraju govora je pozvao nazočne da njih i njihovu djecu "uvijek vode dvije rečenice koje nikad neće biti staromodne i koje će nas uvijek pozivati na ono što je ključno - da budemo spremni obraniti svoju domovinu." "Te dvije rečenice, i s time ću završiti, su Bog i Hrvati i Za dom spremni", rekao je gradonačelnik Dubrovnika.

VEZANI ČLANCI:

FOTO Najslađe životinje na svijetu,  za neke od njih nikad niste čuli

Split: HDZ predstavio kandidate za X. izbornu jedinicu
1/30

Komentara 22

RI
Rizlman
18:45 21.07.2024.

Ništa sporno

Avatar Castro
Castro
18:49 21.07.2024.

Pa naravno da smo spremni.

Avatar Graničari Stari
Graničari Stari
19:13 21.07.2024.

Bog te blagoslovio Mato. Bog i Hrvati.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije