sjednica predsjedništva

HNS ne želi izbore u studenome, a pogotovo ne u prosincu

Vesna Pusić
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
26.03.2015.
u 22:41

S kime će HNS izaći na parlamentarne izbore još nije odlučeno, ali dominantni je stav vodstva stranke da bi bilo najbolje izaći u istom formatu kao i na prethodnim

Kada i s kime u koaliciji izaći na parlamentarne izbore - diskutirali su danas članovi Predsjedništva HNS-a. Dok jedni tvrde da je treća nedjelja u listopadu najpoželjniji datum za većinu u vodstvu stranke, drugi nam govore da taj datum treba tumačiti samo kao dan do kojeg svi članovi HNS-a trebaju biti potpuno spremni za izbore i tek kao jedan od mogućih datuma izbora.

Kako doznajemo, članovi Predsjedništva HNS-a nisu skloni izborima u studenome, a pogotovo ne u prosincu, u vrijeme blagdana, jer smatraju da ako se izbori ne održe do konca listopada da je onda najpametnije da budu u siječnju ili čak u veljači – krajnjem ustavnom roku.

S kime će HNS izaći na parlamentarne izbore još nije odlučeno, ali dominantni je stav vodstva stranke da bi bilo najbolje izaći u istom formatu kao i na prethodnim, dakle u Kukuriku koaliciji (SDP-HNS-IDS-HSU). Doduše, svi naši sugovornici iz vrha HNS-a priznaju kao je još uvijek otvorena – iako puno manje izgledna - i opcija da HNS na izbore izađe sa IDS-om, HSU-om i Laburistima – dakle bez SDP-a.

Naravno, bilo je govora i o tome tko će nasljediti Andreu Zlatar Violić, a najveće šanse i dalje ima Berislav Šipuš. Jedini razlog zbog kojeg Šipuš već nije predložen za ministra jest bojazan vodstva HNS-a da je i on bio "umoćen" u financijske nepravilnosti koje je otkrila Državna revizija.

– O novom ministru ili ministrici kulture raspravljat će se na Vladi, a ne na predsjedništvu HNS-a. Do tog izbora taj posao obavljat će zamjenik Berislav Šipuš koji je u ministarstvu od prvog dana i upoznat je sa svim projektima koji su u tijeku – rekla je predsjednica HNS-a Vesna Pusić danas prije sjednice predsjedništva stranke. Dodala je kako nema nikakve žurbe s imenovanjem novog ministra jer, kaže, "imamo zamjenika koji je kompetentan za taj posao".

>> 'O novom ministru ili ministrici kulture raspravljat će se na Vladi, a ne u HNS-u'

Komentara 25

PI
pixiee
23:07 26.03.2015.

briga nas što HNS hoće, samo neka izbori budu što prije jer ne znam tko više može trpit ovu vlast

SU
suncesmokvemaslina
22:52 26.03.2015.

najbolje bi bilo da nema formata! nema koalicije, svatko za sebe...

ZW
zweistein
23:09 26.03.2015.

ako bude prije ljeta znači da je totalno rasulo među kukurikavcima. ako bude u listopadu onda kukurikavci još vjeruju da mogu pobijediti ako odu izbori u 2016 to znači da ne vjeruju u reizbor i idu "do koske" pokupiti što više iz "kase"

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije