Magdalena iz Slavonskog Broda za maturu prijavila 19 predmeta

magdalena
Ivica Galović/Pixsell
17.02.2010.
u 20:00

Tako će se među više od četiri tisuće kandidata koji će u petak polagati test iz izborne psihologije naći i Magdalena Jurjević. Dosad nije pokušavala naći posao jer svoju budućnost ne vidi u zdravstvu.

Iako na prvi pogled djeluje kao svaka prosječna djevojka iz susjedstva, Magdalenu Jurjević iz Slavonskog Broda od ostalih izdvaja jedna brojka, koja je zaprepastila mnoge i u koju neki još ne vjeruju. Devetnaestogodišnja medicinska sestra duge crne kose, koja je prošle godine završila srednju školu, prijavila se na čak devetnaest ispita za državnu maturu, čime je postala hrvatska rekorderka po broju izabranih predmeta.

Van iz medicine

Tako će se među više od četiri tisuće kandidata koji će u petak polagati test iz izborne psihologije naći i Magdalena Jurjević. Dosad nije pokušavala naći posao jer svoju budućnost ne vidi u zdravstvu.

– Iako sam po struci medicinar, glavne su mi ljubavi filozofija, psihologija i rad s djecom. Već sam prošle godine pokušala upisati Filozofski fakultet, no nedostajala su mi četiri boda jer u srednjoj medicinskoj nisam imala te predmete – kaže Magdalena. Svakodnevno, kaže, uči po tri sata spremajući ispite iz posuđenih skripti, knjiga te iz materijala koji su dostupni na internetu. Uz knjige, jedno je od osnovnih pomagala kojim se služi dok uči je CD svirač. Iako voli heavy metal, Magdalena pri učenju sluša klasičnu glazbu, pogotovu Vivaldija, čija joj glazba pomaže u lakšem usvajanju gradiva. Pokušate li Magdalenu naći na Facebooku, nećete uspjeti. Mlada rekorderka zgrožena je nad društvenim mrežama poput Facebooka ili Twittera, a slobodno vrijeme najradije provodi čitajući knjige, ali i snimajući umjetničke fotografije. Kao što je na maturi prijavila rekordan broj ispita, tako se prijavila čak na deset fakulteta.

Želi u London ili Berlin


– Većina mladih želi otići na studij u Zagreb, ali to mi je posljednja mogućnost. Bilo bi idealno kad bih upisala Filozofski fakultet u Osijeku, blizu mi je, a ondje mi i sestra studira kroatistiku pa bi roditelji moje studije lakše financijski podnijeli – kaže Magdalena koja se zbog priprema za maturu prestala baviti plesom. Kako kaže, za deset godina vidi se kao profesorica u radu s djecom, a nakon studija planira karijeru započeti u Londonu ili Berlinu.

– Kad bih je trebala opisati u dvije riječi, rekla bih da je Magdalena uporna i otvorena. Uvijek je bila pokretač, uvijek je išla svojim putem, ma koliko to teško bilo – kaže njezina majka Renata.

Komentara 31

OB
-obrisani-
21:35 17.02.2010.

\"Mlada rekorderka zgrožena je nad društvenim mrežama poput Facebooka ili Twittera\"... Dobro, barem je Kama Sutra zanima. :)

KA
Karla
21:59 17.02.2010.

Sve čestitke marljivoj i pametnoj Magdaleni!

Avatar slash_pod_cenzurom
slash_pod_cenzurom
20:22 17.02.2010.

KAMA SUTRA na polici, hahahahahahahahah Rodila je mama ovakvu pametnu i radoznalu. Magdalena, Magdalena crna Marija Magdalena ;D

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije