Hajdaš Dončić:

'Mi smo u procesu kojeg bih nazvao spašavanje vojnika Ryana'

siniša hajdaš dončić
Patrik Macek/PIXSELL
15.04.2014.
u 15:30

Ministar objasnio kako će od telekomunikacijskih operatera uzeti dodatnih 330 milijuna kuna u državni proračun.

Ministar pomorstva, prometa i infrastrukture Siniša Hajdaš Dončić objasnio je danas novinarima kako će od telekomunikacijskih operatera uzeti dodatnih 330 milijuna kuna u državni proračun.

- Pokušavam pomoći kolegi iz Ministarstva financija da nađemo najprihvatljiviji model koji će biti najmanji udar i na teleoperatere i na građane. Jedan od modela koji je predložen je izmjena radio-frekvencijskih naknada koje plaćaju isključivo teleoperateri – kazao je Hajdaš Dončić dodao je da je taj prijedlog najprihvatljiviji i da s njime ministar financija ne bi trebao imati problema u razgovorima s Europskom komisijom.

- Mi se nalazimo u procesu kojeg bi mogli nazvati spašavanje vojnika Ryana, a vojnik Ryan je državni proračun. Tu će biti žrtve kolateralne i sve mjere koje sam predložio ministru financija neće biti bezbolne – kazao je Hajdaš Dončić.

On smatra da će te mjere imati negativan utjecaj na gospodarstvo, a povećanje naknada telekomima dovest će do smanjenja broja zaposlenih u tom sektoru koji će imati i manje investicija.

>>Nove trošarine na mobitele, veće na gorivo, porez na drugi dohodak...

Komentara 17

SE
sestrićna
16:59 15.04.2014.

teško onom koga ova vlada spašava..

PM
perica_mali
16:27 15.04.2014.

da nije tragićno, bilo bi komićno

CA
campa
16:56 15.04.2014.

Rajan je bio pripadnik pobjedničke vojske i spašavanje je izvedeno iz humanitarnih i moralnih razloga.Ova vlada niti je pobjednička,jer gubi na svim frontovima,niti moralna.Spašavajuči Rajana ubijaju on o malo što je ostalo od privrede i morala u Hrvatskoj.Jer što reći na bezobrazlog u izjavama da se sve radi kako ne bi naštetili građanima.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije