Oglasio se Državni inspektorat

Na poznatoj hrvatskoj plaži zabranjeno kupanje: U moru se pojavila smrtonosna bakterija?

Osvježenje na plaži u Ičićima unatoč velikoj količini bakterije Escherichia coli
Foto: Nel Pavletic/PIXSELL
1/4
16.08.2024.
u 18:20

Prema ispitivanju kakvoće mora koje provodi NZZJZPGŽ na svim je ostalim opatijskim plažama more odgovarajuće kvalitete za kupanje, javlja Fiuman.

Državni inspektorat Republike Hrvatske postavio je ploču s oznakom zabrane kupanja na plaži Ičići. Ova mjera je rezultat nesukladnih nalaza kvalitete mora na toj lokaciji, koji su ukazali na potrebu za hitnom reakcijom u cilju zaštite zdravlja građana i posjetitelja.

Nastavni zavod za javno zdravstvo Primorsko-goranske županije (NZZJZ PGŽ) i dalje provodi dodatna ispitivanja morske vode kako bi se pratilo stanje i poduzele potrebne mjere. Ondje je, inače, navodno zabilježena pojava escherichie coli, prema neslužbenim informacijama Jutarnjeg lista.

O rezultatima analiza obavijestit će javnost odmah po završetku ispitivanja. Dok traju dodatna ispitivanja, mole se građani da se pridržavaju postavljene zabrane kupanja, jer navedena lokacija nije pogodna za kupanje. Prema ispitivanju kakvoće mora koje provodi NZZJZPGŽ na svim je ostalim opatijskim plažama more odgovarajuće kvalitete za kupanje, javlja Fiuman.

VEZANI ČLANCI:

FOTO Prženje na 38°c: Evo kako se danas preživljava u jednom od najtoplijih gradova u Hrvatskoj

Osvježenje na plaži u Ičićima unatoč velikoj količini bakterije Escherichia coli
1/20

Komentara 8

Avatar Leonn
Leonn
18:57 16.08.2024.

SMRTONOSNA daj ne sirite paniku to je kaznjivo zakonom. Malo se informirajte prije pisanja od strucne osobe.

MA
malicrni2
18:51 16.08.2024.

smrtonosna bakterija koja živi u našim crijevima....

TE
tek
18:48 16.08.2024.

Fiuman??? Zar se nalazimo u talijanskom kraljevstvu?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije