ključna država

Obama je novim radnim mjestima pridobio bijele birače u Ohiju

obama (1)
Reuters/Pixsell
07.11.2012.
u 18:55

Obama je napravio veliku stvar u trenutku kada je odlučio spasiti autoindustriju spasivši time na tisuće iznimno vrijednih radnih mjesta

Savezna država Ohio i na ovim izborima bila je ključna za pobjedu, i to toliko da je CNN u trenutku kada je postalo izvjesno da će Obama dobiti Ohio proglasio pobjednika izbora.

Obamina pobjeda u Ohiju mogla bi biti vrlo značajna i mogla bi tu tradicionalno neodlučnu državu na sljedećim izborima pretvoriti u sigurnu pobjedu za demokrate.

U toj državi, koja je prije četiri godine bila potpuno devastirana nezaposlenošću u posljednje dvije godine, gospodarstvo je proradilo, a u pojedinim mjesecima otvarano je i više od tridesetak tisuća novih radnih mjesta, ponajprije zato što su poticaji za otvaranje radnih mjesta u Ohiju počeli privlačiti ulagače i poduzetnike. Obama je napravio veliku stvar u trenutku kada je odlučio spasiti autoindustriju spasivši time na tisuće iznimno vrijednih radnih mjesta. Zbog svega toga Obami su se počeli okretati bijeli birači, koji su u ne tako davnoj prošlosti u toj državi gotovo uvijek bili na strani republikanaca. U tom kontekstu zanimljivo je spomenuti da su na međuizborima za Kongres prije dvije godine demokrati u toj državi jako izgubili, i to isključivo zato što u prve dvije godine Obamina mandata ni jedan od njegovih gospodarskih zahvata u Ohiju nije profunkcionirao. Trend pridobivanja bijelih birača mogao bi biti vrlo značajan za cijelu demokratsku stranku, a na međuizborima za dvije godine jasno će se vidjeti je li im to uspjelo.

>> Obama osvojio drugi mandat puno lakše nego što je izgledalo

Ključne riječi

Komentara 6

OB
-obrisani-
19:13 07.11.2012.

Zar nije bilo mućke u broju glasova ?????

BA
bazzaretta
19:44 07.11.2012.

rvpvo1 - jel brojenje sada bolje?

EV
ebes vl i njegove admine
20:04 07.11.2012.

ma koje su ovo gluposti? obama je omogucio general motorsu da izveze na tisuce radnih mjesta u juznu ameriku. pomogao je ozakonjenju lakih droga, napravio ustupke istospolnim zajednicama, obecao latinoamerikancima, prije svega meksickoj sve brojnijoj manjini ubrzano dobivanje papira za zakonski rad i boravak u sjedinjenim americkim drzavama. amerskim crncima je obecao nastavak bogate socijale uz drzavnu pomoc u milijunskim svotama, i sve tako redom. a i da nije bilo toga, pobijedio je jer su tako stvarni vladari u washigntonu i pentagonu zeljeli i htjeli. u sad-u stvarne demokracije nema vec jako dugo, ali zato ima korporatokracije na svakom koraku.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije